Oglasila se majka naoružanog napadača iz Teksasa: Reći ću vam kakva je osoba bio moj sin

Objavljeno:26.05.2022 - 07:48
A A A Times Arial

Foto: WILLIAM LUTHER, ALLISON DINNER / AFP / RINGIER Teksas

Majka naoružanog napadača Salvadora Ramosa (18) koji je ubio 19 djece i dvoje nastavnika u Teksasu tvrdi da on "nije bio nasilna osoba", te da je bila "iznenađena" kada je otvorio vatru u osnovnoj školi.

Ona je priznala da je njen sin bio usamljenik koji je sve "držao za sebe", ali i da nije imao mnogo prijatelja.

- Nije tačno da smo imali toksičnu vezu. Molim se za te porodice. Molim se za svu tu nevinu djecu, jesam. Oni (djeca) nisu imali udjela u ovome - kazala je njegova majka.

Ona je navela da je posljednji put s njim razgovarala prošlog ponedeljka, na njegov rođendan.

- Imala sam čestitku i plišanu životinju Snupija da mu dam - kazala je ona i dodala:

Podsjetimo, Salvadora Ramosa (18) ubio je agent granične patrole koji je utrčao u školu sa timom za taktičku podršku dok je bio zabarikadiran unutra, i razmijenjivao pucnjavu sa drugim policajcima Teksasa.

Guverner Greg Abot rekao je da je napadač Salvador Ramos - u panciru, opremljen pištoljem i vjerovatno puškom - pucao u svoju baku prije nego što je ušao u školu i otvorio vatru na djecu i nastavnike, prenosi "Dejli mejl".

Baka je avionom prebačena u bolnicu i nije poznato njeno stanje.

Ramos, koji je rođen u Sjevernoj Dakoti, ali je živeo u Uvaldeu, bio je učenik srednje škole Uvalde. Jedan od njegovih prijatelja u srednjoj školi rekao je da su ga ostali đaci zadirkivali zbog njegove odjeće i finansijske situacije njegove porodice.

Radio je u "Vendiju", gdje ga je osoblje pamtilo kao tihog.

Ramosove žrtve su dječica stara između 7 i 11 godina. U utorak uveče njihova imena počeli su da potvrđuju članovi porodice.

(Blic)