PRIJE SPAVANJA U ODVOD SAM SIPALA PRAŠAK ZA PECIVO: Kad vidite rezultat i vi ćete odmah isto uraditi

Praktična žena
PRIJE SPAVANJA U ODVOD SAM SIPALA PRAŠAK ZA PECIVO: Kad vidite rezultat i vi ćete odmah isto uraditi
Hladno vrijeme prvenstveno povezujemo uz ostajanje u kući, posebno u ovim 'novonormalnim' okolnostima, ali to nam uvijek nekako i paše.

Hladno vrijeme prvenstveno povezujemo uz ostajanje u kući, posebno u ovim 'novonormalnim' okolnostima, ali to nam uvijek nekako i paše. Zagrijana soba, čitanje, dugo tuširanje u toploj vodi… Ali što ako nam zima uspije poremetiti jedan od tih užitaka i ako se zbog hladnoće počnu zamrzavati vodovodne i kanalizacijske cijevi, a tada se lakše i začepljuju. Treba čekati da se situacija popravi i pokušati sve obaviti uz što manje količine vode što može stvarno uništiti jutro, a ponekad je potrebno zvati i vodoinstalatera da dođe provjeriti što se događa što može ispasti vrlo skupo. Kako spriječiti da se ovo dogodi i mogu li nam u tome pomoći neke svakodnevne kuhinjske namirnice, piše Metro.

Ako je začepljenje ponavljajući problem vaših cijevi, postoji način kako biste to mogli spriječiti i učiniti da vaš vodovodni sustav funkcionira odlično. Dovoljno je samo da povremeno preko noći u odvode ulijete smjesu sastojaka koje gotovo svatko ima u svome domu, a recept je sljedeći: pomiješajte pola šalice praška za pecivo i soli, pola litre octa i litru i pol kipuće vode. Ovo će djelovati na svim odvodima, u sudoperima, tuševima i kadama. A uz to je smjesa ekološki puno bolja od kupovnih sredstava koja sadrže jake kemikalije.

Postupak obavite neposredno prije odlaska na spavanje kako bi otopina djelovala što dulje tj. tijekom cijele noći. Važno je imati na umu da ne smijete tijekom noćnih ustajanja koristiti slavine iznad odvoda jer ćete tako poništiti djelovanje smjese koja će se isprati vodom.

Prvo što trebate učiniti je uliti sol i prašak za pecivo u odvod. Dodajte ocat i pustite da se smjesa pjeni otprilike jednu minutu. Isperite pjenu s najmanje tri litre kipuće vode. Sol će pomoći u razgradnji masti i emulgiranih masnoća, tako da ocat pomiješan s vrućom vodom lakše prolaze kroz cijevi i dodatno ih čisti.

Kako biste spriječili da do odvoda dođe možete slijediti i neka preventivna uputstva. Suđe prije pranja dobro očistite od ostataka hrane i mrvica jer upravo hrana se najčešće nakuplja u odvodima. Koristite mrežicu na odvodu sa što manjim rupicama kako bi spriječili da završe u odvodu. Ne ulijevajte ulje u sudoper već ga bacite u WC školjku ili ako možete u neku bocu pa u smeće. Zrna kave vrlo su tvrda i premda kava spada u prehrambene namirnice njeno zrno po tvrdoći nalik je drvu pa stoga možemo zaključiti da aparate za kavu nije pametno prati u sudoperu 

Ne propustite