Rusija uputila poruku Hrvatskoj, upozorila je zbog neprijateljskog stava

Region
Rusija uputila poruku Hrvatskoj, upozorila je zbog neprijateljskog stava
.

Hrvatska i Rusija su prije 30. godina uspostavile diplomatske odnose, pa je tim povodom rusko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo saopćenje kojem navode kako su razočarani neprijateljskim djelovanjem hrvatskih vlasti posljednjih mjeseci.

"Za žaljenje je to što su hrvatske vlasti posljednjih mjeseci odlučile zauzeti izrazito neprijateljski stav prema Rusiji, što je u oštroj suprotnosti s postignutom kvalitetom naših bilateralnih veza te uništava njihovo vezivno tkivo i nanosi ozbiljnu štetu iskonskim interesima naroda dviju zemalja", navodi se.

Rusko ministarstvo je također izrazilo uvjerenje da će u Zagrebu prevladati zdrav razum, a "Hrvatska će se vratiti na put konstruktivnog dijaloga i obostrano korisne saradnje, temeljene, između ostalog, na svijesti o geopolitičkim realnostima i istinskim nacionalnim interesima", javlja ruska državna agencija TASS a prenio je Večernji list.

Saopćenje sličnog sadržaja upućeno je i Sloveniji.

Odnosi između Hrvatske i Ruske Federacije su znatno narušeni od početka ruske invazije na Ukrajinu, što su hrvatske vlasti osudile. Hrvatska je u aprilu objavila da protjeruje 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja.

Hrvatska se time pridružila nizu evropskih zemalja koje su učinile isto "zbog brutalne ruske agresije na Ukrajinu", saopćio je tada MVEP.

Izvor:Klix

Ne propustite