SVEKRVA SVAKI PUT U MAŠINU ZA SUĐE UBACI 1 LIMUN: Kad sam vidjela rezultat odmah sam uradila isto

Praktična žena
SVEKRVA SVAKI PUT U MAŠINU ZA SUĐE UBACI 1 LIMUN: Kad sam vidjela rezultat odmah sam uradila isto
Najnoviji trik koji rješava problem mrlja sa posuđa

Najnoviji trik koji rješava problem mrlja sa posuđa

Često nam se desilo da poslije mašine, naši sudovi izgledaju i dalje izmrljano čak iako su navodno čisti. Domaćice su otkrile jednu foru koja mijenja ovaj način pranja iz korijena. 

Sve što je potrebno jeste da ubacite koru limuna i dobićete mnogo bolji efekat. Uključite običan ciklus pranja i limun će prosto odraditi svoje. Nakon pranja posuđe neće imati nikakve mrlje ni ostatke hrane, a miris će biti i više nego dobar i ugodan.

Umjesto limuna možete da stavite i voće poput narandže, grejpa ili neke slične koji sadrže limunsku kiselinu koja odlično čisti. Ova kiselina je poznata kao prirodno sredstvo za čišćenje i odlično rastapa čestice deterdženata pa na posuđu neće ostati mrlje od vode i tečnosti za pranja.  Uz to, limunska kiselina odlična je i za poliranje i dezinfekciju.

Limun sadrži antibakterijske supstance pa tako kada ubacite koru limuna u mašinu ona će pomoći  u eleminisanju bakterija i dezinfekciju posuđa. Kao prirodno blago sredstvo za odmašćivanje, limun pomaže u uklanjanju tvrdokornih masnih naslaga na posuđu.

Ipak budite oprezni jer limuska kiselina može da ošteti posuđe od aluminijuma i srebra koje bi moglo da izblijedi. Stoga ovaj postupak ne bi trebao često da se radi. S druge strane, kora limuna učiniće čuda za posuđe od bakra.

Ne propustite