Dragičević još čeka na sastanak sa Schmidtom, u nedjelju prekida protest

Bosna i Hercegovina
Dragičević još čeka na sastanak sa Schmidtom, u nedjelju prekida protest
"Ovo je još jedan vid zloupotrebe tragedije i ubistva mog djeteta u političke svrhe, nažalost koji sad koriste Damir Arnaut, Zukan Helez i Mirjana Marinković-Lepić. Oni su članovi parlamentarne istražne komisije", ustvrdio je Davor Dragičević otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, koji je ispred zgrade OHR-a izrazio protest zbog činjenice da nije utvrđen termin sastanka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta i advokata Ifeta Ferageta.

"Ovo je još jedan vid zloupotrebe tragedije i ubistva mog djeteta u političke svrhe, nažalost koji sad koriste Damir Arnaut, Zukan Helez i Mirjana Marinković-Lepić. Oni su članovi parlamentarne istražne komisije", ustvrdio je Davor Dragičević otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, koji je ispred zgrade OHR-a izrazio protest zbog činjenice da nije utvrđen termin sastanka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta i advokata Ifeta Ferageta.“Razlog mog današnjeg dolaska je čista zloupotreba od strane Damira Arnauta i Zukana Heleza, jer su sa mnom ispred šatora neke druge stvari dogovorene. Prije svega, nisu oni dogovarali sastanak sa Christianom Schmidtom, nego ja i ‘Pravda za Davida’ i to da se organizuje sa advokatom Ifetom Feragetom”, naveo je Dragičević.Dragičević je dodao da će u nedjelju napustiti šator koji je postavio kod Tužilaštva BiH još krajem marta.

“Građani Sarajeva su mi napunili dušu u proteklom periodu. Nemam se ja kome šta dokazivati, u petak je tačno dva mjeseca kako sam ovdje jer jednostavno Tužilaštvo neće da pokrene istragu”, rekao je Dragičević.

Na pitanje hoće li ga danas neko primiti na razgovor, Dragičević je kazao da je jučer došlo do nasumičnog susreta sa Schmidtom.

“Jučer je Christian Schmidt izašao iz auta i ipak je bio fer izvinio se, obećao je da će doći do sastanka”, zaključio je Dragičević.

Dragičević je još poručio Schmidtu i OHR-u da im ne vjeruje, kao ni Tužilaštvu BiH.

Ne propustite