Masakr u Teksasu: Eva je učiteljica heroj koja je ubijena dok je štitila djecu

Aktuelno
Masakr u Teksasu: Eva je učiteljica heroj koja je ubijena dok je štitila djecu
.

Eva Mireles, prva je identifikovana žrtva masakra koji se juče dogodio u osnovnoj školi u Teksasu, kada je ubijena najmanje 21 osoba, od čega su većina djeca.

Mireles, koje je bila u 40-tim godinama života, predavala je 4. razredu. U školi je radila 17 godina piše NYT.

Prema njenoj biografiji na sajtu škole, bila je udata za policajca i imala je jednu kćerku. Navodi se da je voljela trčanje, planinarenje i svoje ljubimce.

Njena tetka Lidija Martinez Delgado je rekla da je Eva bila omiljena u zajednici i da je bila ponosna da predaje u školi u kojoj su učenici uglavnom latinoamerikanci.

“Moja nećaka, Eva Mireles, zajedno sa još jednom učiteljicom i 18 dece izgubila je život u besmislenoj pucnjavi. Bijesna sam što se pucnjave nastavljaju, ova djeca su nevina, puške ne bi trebalo da budu svima lako dostupne. Ovo je moj rodni grad, mala zajednica u kojoj živi manje od 20.000 ljudi. Nisam ni zamišljala da će se ovo desiti posebno mojim voljenim osobama. nisu sve činjenice objavljene, ali sve što možemo da uradimo je da se snažno molimo za našu zemlju, državu, škole i posebno porodice svih”, rekla je Martinez Delgado.

Napad u osnovnoj školi u Teksasu najteži je zločin u američkim školama od decembra 2012. godine, kada je naoružani napadač ubio 20 djece i šestoro odraslih u osnovnoj školi.

Ne propustite