Oglasila se 'treća supruga' ef. Zukorlića: Da li smo bili u šerijatskom braku

Region
Oglasila se 'treća supruga' ef. Zukorlića: Da li smo bili u šerijatskom braku
Nakon što su srbijanski tabloidi prenijeli navode da postoji i "treća supruga" rahmetli Muamera ef. Zukorlića, preminulog potpredsjednika Skupštine Srbije i predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) oglasila se i 31-godišnja Belkisa Crnovršanin, koja je spomenuta u ovom kontekstu.

Nakon što su srbijanski tabloidi prenijeli navode da postoji i "treća supruga" rahmetli Muamera ef. Zukorlića, preminulog potpredsjednika Skupštine Srbije i predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) oglasila se i 31-godišnja Belkisa Crnovršanin, koja je spomenuta u ovom kontekstu.

Odnosi u porodici Zukorlić ozbiljno su se zakomplicirali nakon što je obznanjena informacija o mogućnosti da je ef. Zukorlić otrovan, nakon čega su obavljeni ekshumacija i obdukcija njegovog tijela. Zukorlić je ponovno ukopan, ali ovaj put u Novom Pazaru, a ne u rodnom mjestu Orlje kod Tutina. Javno izrečeni stavovi posebno novog lidera SPP-a Usame Zukorlića, te druge supruge, Elme Elfić Zukorlić, ukazuju da postoje problemi u komunikaciji. Priča o „trećoj supruzi“ pojavila se kao novi momenat ili „šok“, kako navode beogradski listovi bliski vrhu države Srbije.

Na javno postavljena pitanja o prirodi njezinih odnosa sa nekadašnjim muftijom sandžačkim, Belkisa Crnovršanin je poručila:

"Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htjela da govorim za medije, iako mi nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu. Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa", napisala je Belkisa na svom Instagram profilu.

Komentirajući članak u "Kuriru" u kojem se "spominju moje ime, moja časna i ugledna porodica, kao i moja privatnost", tvrdi da su neistiniti navodi srbijanskih tabloida da je "tražila imovinu u Mešihatu IZ u Srbiji". Tvrdi da su plasirani isključivo kao "laž, kompromitovanje, uznemiravanje i zloupotreba ličnih fotografija i podataka".

"Svi navodi imaju za cilj narušavanje mog ugleda kao časne građanke Srbije, kao odane muslimanke, kao ponosne žene. S obzirom da živimo u sistemskom negiranju islamskih vrijednosti, stigmatizaciji moje vere, muslimani i muslimanke su godinama meta i tema islamofobičnih izjava, naslova i napada. Nažalost i ja sam kao muslimanka uvučena u jednu islamofobičnu atrakciju i propagandu", napisala je ona.

Dodala je kako su navodi štampe o "privatnom životu, skupocjenom autu, potraživanju imovine i dr." surova zloupotreba.

"Meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlić nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli Akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i meni i mojim članovima porodice. Svima su vam poznate porodične okolnosti iz medija", dodala je, aludirajući očito na nesuglasice između članova porodica rahmetli Zukorlića.

"Namjera svih učesnika (pojedinaca, pojedinki, zajedno sa medijma) jeste da se zloupotrijebi moj ugled, pravo na dostojanstvo ličnosti i pravo na privatnost kako bi dodatno tendenciozno ugrozili i nastavili da kompriomituju porodične odnose rahmelti muftije Zukorlića iz ličnih razloga koje imaju za cilj da mene, moj ugled, kao i ugled članova moje porodice iskoriste kao instrument radi ličnih osveta porodici Zukorlić", dodaje.

Poručila je i da su priče „o Muftiji rahmetli, jednom divnom čovjeku, Velikanu ovog vremena, priče opjevane i ispisane davno“.
„Da sam htjela da budem dio javnog medijskog kruga, bila bih danas primorana da se obraćam na ovaj način javnosti“, zaključila je Belkisa Crnovršanin.
Podsjetimo, danas su se istim povodom oglasili Mešiha Islamske zajednice u Srbiji i Elma Elfić Zukorlić.

Izvor: Radio Sarajevo

Ne propustite