TRI CVIJETA ZA MATEJA! Nepoznata djevojka se oprostila od Spličanina (FOTO)

Aktuelno
TRI CVIJETA ZA MATEJA! Nepoznata djevojka se oprostila od Spličanina (FOTO)
.

Mladi Splićanin Matej Periš sahranjen je danas u 10.30 časova na groblju u Lovrincu u rodnom Splitu, a poslije pogreba održana je misa na Neslavnocu u crkvi Svetog Marka.

Njegova ekipa, koleginice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita. Špalir brodova biće u blizini splitske Trajektne luke. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu “ultimu partenzu” (posljednji polazak). Na ovaj simboličan način, drugari žele da odaju počast Mateju, a sve bi trebalo da se odvija nakon što sunce zađe. Podsetimo, Matej je bio skiper.

Poslije najave ovog događaja, u grupama koje su formirane tokom potrage, pojavila se slična inicijativa. Građani Beograda su poručili da se skupljaju danas u 18 časova ispred restorana Savanova gde je Matej nestao i odaju mu poslednju počast.

– On je volio Beograd i dokažimo mu i da Beograd voli njega. Dragi Beograđani i svi koji želite, dođite u 18 časova da zapalimo svijeće i pustimo po balon u znak poslednjeg pozdrava Mateju i podrške njegovoj porodici – navodi se u poruci.

Objektiv je na licu mjesta gdje je nestao Matej zatekao kućnu prijateljicu porodice Periš, koja nije htjela da se snima, niti da daje izjave. Ona je samo bacila tri crvene ruže u rijeku i na taj način se oprostila od tragično nastradalog Splićanina.

pjimage-7-14

Ne propustite