Trik koji zlata vrijedi!

UZ POMOĆ OVOG VOĆA OČISTITE KUĆU : Uklanja fleke kao ništa do sad, a efikasan je i u skidanju ostalih mrlja!

Objavljeno:23.05.2022 - 18:04
A A A Times Arial

Foto: printscreen

Limun često koristimo za napitak, poznatu limunadu a njegovu koru često bacamo. Sada kada budete saznali šta sve možete sa kriškom limuna, nećete ih više nikada bacati.

Odlično je prirodno sredstvo za čišćenje i uklanjanje raznih mrlja , a ovaj tekst neka vam posluži kao mali vodič kako tačno možete da ga iskoristite u svom domu.

Daska za sečenje

Limun će uništiti sve preživjele bakterije ako ga pomiješate sa solju i malo praška za pecivo. Prvo dasku posolite i pospite praškom, a zatim istrljajte polovinama limuna.

Uklonite mrlje

Ovaj trik pomaže čak i kod osjetljivijih tipova tkanina. Mrlju na tkanini pospite solju i iscjedite limun, pa ostavite da stoji pola sata, a zatim isperite sirćetom i toplom vodom.

Uglancajte mesingane predmete

Još jednom, kombinacija soli i limunovog soka biće vrlo korisna za čišćenje sjajnih mesinganih predmeta. Napravite rastvor, pa utrljajte krpom na predmet i dobro uglancajte. Isperite i obrišite. Naravno, prethodno obavezno provjerite da limunov sok neće naškoditi mesingu – prije nego što počnete čišćenje koristite malu oblast za testiranje efekta limunskog soka na ovom materijalu.

Neka se slavine takođe sjaje

Problem s naslagama kamenca i prljavštine na slavinama čest je problem, pogotovo u gradovima s tzv. tvrdom vodom. Premažite ih limunom, malo istrljajte, pa isperite. Ako se nakupilo više kamenca, pustite da sok malo odstoji i otopi naslage.

Ovlaživač ili osvježivač vazduha

Ovo je najbolje u zimskim danima ali možete i u toku ljetnjih biste prirodno navlažili vazduh u prostoriji, stavite nekoliko kriški limuna u vodu i pustite da ključa. Ujedno ćete dobiti i ugodan miris u prostoru. Džoli Ker je u Americi poznata kao veliki stručnjak za čišćenje i organizaciju stana, a za magazin ”Huffington post” otkrila je jedan trik s limunom. Skuhajte koru od limuna u vodi i sipajte je u raspršivač nakon što se ohladi. Koru ćete ukloniti, a voda će biti jeftin osvježivač vazduha u kući.

Miris znoja na odjeći

Ponekad se na majicama u predjelu pazuha osjeća miris znoja čak i nakon pranja. Mnogi to primijete kod peglanja. To možete da riješite tako što ćete prije pranja veša taj dio tkanine natopiti sokom od limuna i zatim ubaciti u veš mašinu.