Koalicija Država: Radončić je političara na zalasku nikada ostvarene karijere

Objavljeno:23.05.2022 - 17:08
A A A Times Arial

Foto: F.Z./N1

Iz koalicije Država danas su odbacili navode lidera SBB-a Fahrudina Radončića, izrečene u emisiji "Dan uživo" N1 televizije, kako je "koalicija Država periferni politički subjekt" i da će to predstojeći izbori pokazati. Poručili su kako su "Radončić i SBB odavno na marginama političke scene jer je narod to već odlučio".

Iz koalicije Država su podsjetili kako se Radončić 2010. godine pojavio na velikoj političkoj sceni u vidu “osvježenja”, nakon dugogodišnje vladavine iste skupine ljudi i zasićenih politika, podijeljenih u dvije frakcije; SDA i SBiH.“Uskoro je “osvježenje” u vidu Fahrudina Radončića počelo zaudarati na pakt sa SDA, dojučerašnjim mrskim “neprijateljem”. Principi su zamijenjeni vlašću, iz koje je Radončić više puta izlazio i uvijek se vraćao, a iza su ostajale afere i sumnjive rabote, zbog čega je Radončić završavao i iza rešetaka. Pitonski zagrljaj SDA, u kojem se nalazi godinama, ugušio je Radončićevu alternativnu ideju, što se pokazuje iz ciklusa u ciklus izbora. Od lokalnog nivoa gdje ova stranka postoji samo u tragovima, do općeg nivoa, gdje je Radončić osvojio na prethodnim izborima 75 210 glasova. Umjesto da ispuni obećanje i skoči sa vlastitog tornja, jer je tako obećao građanima 2019. ako bude ponovo u vlasti i koalirao sa SDA, Fahrudin Radončić i dandanas kontrolište trećinu Federalne vlade. Tu mu ne smetaju ni SDA niti HDZ… Koliko se povjerenje Fahrudinu Radončiću istopilo, govori i činjenica da na predstojećim izborima uopće neće biti kandidat, već je svu svoju nemoć skrio iza podrške gospodinu Bećiroviću, kojem je prije četiri godine u studiju FTV-a spočitavao nedostatak iskustva i mudrosti u borbi sa Miloradom Dodikom”, naveli su iz “Države”.

Je li gospodin Bećirović stekao neophodno iskustvo kroz ove četiri godine i postao “sijeda glava”, kako je to Radončić slikovito tada pojašnjavao ili se samo Radončić na sebi svojstven način, zaokrenuo u smjeru puhanja vjetra, upitali su iz ove koalicije.

“Gospodine Radončiću, od vas očekujemo višu razinu komunikacije i političke lucidnosti, kao političara na zalasku nikada ostvarene karijere.

Hoće li koalicija “Država” završiti na periferiji političkih događanja, nemamo potrebu odgovoriti vam. Narod će odlučiti. Sve drugo bi bilo prejudiciranje. Ono što je činjenica, vi i vaš SBB se već nalazite na marginama političke scene, to je narod već odlučio ranije. Stoga, hvala ali vaše mišljenje nam nije relevantno”, stoji u reakciji koalicije Država.

Podsjećamo, prethodnih dana u fokusu medija našao se i sukob između SBB-a i bračnog para Arapović, dojučerašnjih članova SBB-a, a danas dijela koalicije Država.