Nova tragedija na bh. cestama: Mladić udario u drvo i poginuo na mjestu nesreće

Objavljeno:23.05.2022 - 12:23
A A A Times Arial

Foto: Ilustracija

Petar Stojančić (25) iz Bosanskog Šamca poginuo je, a njegov prijatelj je povrijeđen, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se tokom vikenda dogodila u mjestu Miloševac na području Modriče.

Prema našim informacijama, do nesreće je došlo kada je Stojančić izgubio kontrolu nad automobilom i sletio sa puta i udario u drvo.

"On je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede i preminuo je na mjestu nesreće", pojasnio je izvor Srpskainfo.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez rekla je da se nesreća dogodila u subotu oko 4.20 sati na magistralnom putu Modriča-Bosanski Šamac, u mjestu Miloševac.

"Dogodila se saobraćajna nesreća slijetanjem sa kolovoza u kojoj je učestvovao P.S. sa područja opštine Bosanski Šamac, koji je upravljao automobilom marke Volvo, a sa kojim se u vozilu nalazio A.M. također iz Bosanskog Šamca. U ovoj saobraćajnoj nesreći P.S. je smrtno stradao, dok je A.M. zadobio tjelesne povrede i istom je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča a potom u bolnici 'Sveti apostol Luka' u Doboju", istakla je Kerekzova.

Uviđaj su obavili policijski službenici Policijske stanice Modriča i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.