Poznato kada je sahrana i posljednji ispraćaj Mateja Periša u Splitu

Objavljeno:22.05.2022 - 19:02
A A A Times Arial

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Splićanin Matej Periš bit će sahranjen u ponedjeljak, 23. maja, tokom jutarnjih sati u svom rodnom Splitu na groblju Lovrinac.

Pola sata prije pogreba porodica primati izraze sućuti, a nakon sahrane održat će se i misa u spomen Mateja u crkvi svetog Marka na Neslanovcu, piše Blic.rs.

Na Lovrincu je u novembru prošle godine pokopan i Matejev najbolji prijatelj Ivor Alunić koji je izgubio život na motoru čemu je prisustvovao i pokojni Periš.


Nenad Periš je jučer uputio molbu medijima da sahrana njegovog sina bude tiha i u krugu najbliže porodice i prijatelja. Zamolio je i javnost da pokaže razumijevanje za ove molbe kako bi se intimno oprostili od člana svoje porodice.

"Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na suosjećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da se zbog iznimno teških trenutaka za mene i moju obitelj suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, te događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje porodice zahvaljujem", poručio je Nenad.

Izvor. Radio Sarajevo