POZNAT DATUM SAHRANE MATEJA PERIŠA: Počivat će na istom mjestu gdje i njegov najbolji prijatelj

Aktuelno
POZNAT DATUM SAHRANE MATEJA PERIŠA: Počivat će na istom mjestu gdje i njegov najbolji prijatelj
.

Splićanin Matej Periš, čije tijelo je pronađeno na Adi Huji 18. maja, bit će sahranjen sutra na groblju Lovrinac u rodnom Splitu.

Porodica tragično nastradalog Periša nešto uoči sahrane započeće žalovanje, a nakon toga je planirana i misa u njegovu čast koja će se održati na Neslanovcu u crkvi Svetog Marka.

Na istom mjestu na kom će Matej biti sahranjen sutra, sahranjen je i njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić koji je takođe tragično izgubio život na motoru. Ivor je poginuo samo nekoliko mjeseci prije nestanka Mateja Periša, a prema pisanjima medija, sam Matej prisustvovao je tom tragičnom događaju.

Podsjetimo, otac Mateja Periša, Nenad Periš, tokom jučerašnjeg dana zahvalio se svima na podršci koju su mu pružali tokom svih ovih pet mjeseci, te uputio molbu medijima, ali i javnosti, da sahrana njegovog sina bude tiha i u krugu najbliže porodice i prijatelja.

On je ovom prilikom zamolio javnost da pokaže razumijevanje za ove molbe kako bi se intimno i lično oprostili od člana svoje porodice.

- Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na suosjećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da zbog iznimno teških trenutaka za mene i moju obitelj se suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, te događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje obitelji zahvaljujem. Nenad Periš - napisao je on u pomenutoj poruci.
 

Ne propustite