OGROMNA SUMA! EVO KOLIKO JE KONSTRAKTA ZARADILA OD EVROVIZIJSKE PJESME: Hrpa novca za "In corpore sano"

Show
OGROMNA SUMA! EVO KOLIKO JE KONSTRAKTA ZARADILA OD EVROVIZIJSKE PJESME: Hrpa novca za "In corpore sano"
-

Ana Đurić dobro će unovčiti visoko peto mjesto koje je osvojila na "Evroviziji" i popularnost koju je stekla predstavljajući Srbiju s pjesmom "In corpore sano".

Kako je i sama umjetnica izjavila nakon povratka iz Torina, ona će tokom ljeta sa svojom grupom "Zemlja gruva" imati više koncerata i to uglavnom festivalskih, a oni su zakazani tokom prethodnih mjeseci, nakon što je pobijedila na festivalu "Pjesma za Evroviziju ’22".

Šira javnost je tada prvi put čula za Konstraktu i pravac muzike kojim se ona već duže vreme bavi.

Tada je stekla simpatije i popularnost, kako u Srbiji i regionu, tako i širom svijeta. Njen hit "In Corpore Sano" postao je za kratko vrijeme planetarno popularan, pa je tako završio i na Global viral listi Spotifaja, na kojoj je zauzela 23. mjesto, što do sada nije uspjelo nijednom izvođaču iz naše zemlje. Samim tim, ni cijena njenih nastupa ni koncerata više neće biti ista kao ranije.

Menadžer Saša Đurić tvrdi da postoji mogućnost da Konstrakta zaradi i do 10.000 eura po jednom koncertu.

- Konstrakta je bila odlična, ja bih iskreno voleo da ona može da zaradi i pet i deset puta više nego što je realno da će da zaradi u našoj zemlji. Ona je to zaslužila, ali koliko će taj njen fazon proći ovde na terenu, to je pitanje... Po mom mišljenju i iskustvu, realna cijena njenog nastupa, s obzirom na njenu priču i koncept, bila bi 10.000 eura. Ona treba maksimalno da iskoristi taj hajp koji sada ima. Želim joj svu sreću u tome - rekao je Đurić.

konstrakta

Poznata je činjenica da se za milion Jutjub pregleda plaća u prosjeku oko 1.000 evra, što znači da je zarada od 15 miliona pregleda Konstraktine pjesme sa festivala "Pesma za Evroviziju '22" oko 15.000 eura, a isti iznos će imati i od svih pregleda sa nekoliko snimaka sa zvaničnog kanala "Evrovizije".

Treba napomenuti da Konstrakta ovu zaradu od kanala "RTS Pesma Evrovizije - zvanični kanal" dijeli napola s Javnim servisom, što znači da je "teža" za 7.500 eura, dok se zarada od evrovizijskog kanala deijli napola između njih i RTS, a RTS polovinu svog dijela daje izvođaču, tj. Konstrakti (3.750 eura).

Ne propustite