NAJBOLJA DIJETA NA SVIJETU 4 GODINE ZA REDOM: Za mjesec dana 10 kg manje!

Porodica i zdravlje
NAJBOLJA DIJETA NA SVIJETU 4 GODINE ZA REDOM: Za mjesec dana 10 kg manje!
-

Četiri godine za redom, Mediteranska dijeta je proglašena za najbolju dijetu na svetu.

Mediteranska dijeta je takođe zauzela prvo mjesto kao jedna od najzdravijih načina ishrane, kao dijeta koja se lako prati, dijeta koja je savršena za osobe koje pate od dijabetesa, ali i dijeta koja njeguje srce.

Ova dijeta savjetuje konzumiranje hrane koja je zdrava za srce, a koja se inače jede na Mediteranu. Ona podrazumijeva mnogo biljaka, ali i orašastih plodova, pšenicu, mahunarke, velike količine voća i povrća. Na primer, u Mediteranskoj dijeti margarin ili puter je zamijenjen maslinovim uljem; umjesto soli stavljaju se biljni začini koji donose savršen ukus jelima; a crveno meso se mijenja ribom.

Isto tako, ova dijeta savjetuje jednu čašu crnog vina uveče.

U jednoj od najvećih i najdužih studija koje se bave uticajem hrane na crijevne bakterije, pokazala je da je mediteranska dijeta u roku od godine dana smanjila "loše" a povećala "dobre" bakterije u stomaku starije osobe, objavio je medicinski žurnal Gut.

Evo kako izgleda Mediteranska dijeta:

Evo unos kojih namirnica podrazumijeva mediteranska dijeta:

Svježe voće i povrće
Piletina i riba
Sjemenke i orašasti plodovi
Žitarice od cijelog zrna
Jaja
Biljni začini
Maslinovo ulje

Namirnice čiji unos biste trebali da ograničite

Šećer
Mliječni proizvodi
Crveno meso
Rafinisane žitarice
Prerađevine od mesa
Rafinisana ulja.

Jedite tri obroka dnevno, a neka treći obrok bude najdalje u 18h. Svaka dijeta savjetuje da pijete što više vode tokom dana. Ne dozvolite da ogladnite tokom dana, pa jedite manje obroka dok ne uđete u štos sa dijetom. Uvijek birajte zdravo spremljen obrok sa mnogo povrća, zeljastih biljaka, ali i svježe spremljene ribe.

Ne propustite