Potresne riječi Nenada Periša: Došlo je do kraja, odlazim sa svojim sinom kući

Objavljeno:20.05.2022 - 16:24
A A A Times Arial

Foto: pink.rs

Nenad Periš, otac Mateja Periša čije je tijelo pronađeno nakon 5 mjeseci na Adi Huji, obratio se novinarima.

- Htio bih se zahvaliti ovom prilikom gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira što je moj sin tu završio život. Srce koje su mi dali Beograđani za 139 dana pomogli su mi da osjetim ljudsku brigu što u ovim trenucima treba - rekao je Nenad Periš, otac nastradalog Splićanina Mateja Periša, čije je tijelo, nakon skoro pet mjeseci potrage, prekjuče pronađeno kod Ade Huje.

Periš se zahvalio i MUP-u Srbije na "nevjerovatnom poslu". Rekao je da je sa policajcima imao i "ljudski i profesionalan kontakt".

- Hvala svakom policajcu... Zahvalio bih se i MUP-u Hrvatske koji je takođe odradio nevjerovatan posao i hvala im na tome. Hvala i mupu BIH. Hvala svim novinarima, snimateljima... Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovakvim teškim situacijama znate razlike između vijesti i boli - nastavio je Periš.

On se zahvalio i sveštenicima kataločke crkve, ali i patrijarhu srpske pravoslavne crkve Porfiriju koji će, kako je rekao, doći sa episkopima u crkvu Svetog Ante u Beogradu.

- Hvala svakom čovjeku u Beogradu bez obzira da li je vjernik il ne. Došlo je do kraja, odlazim sa svojim sinom kući, okrećem novu stranu koja će biti ispisana Beogradu. Poslije ovoga mislim da ću biti mnogo bolji čovjek. Mislim da božiji poziv ima dublje značenje. Još jednom hvala i oprostite na zamolbi da se suzdržite od snimanja - rekao je Periš.

On je dodao da u Splitu neće biti organizovan oproštaj od Mateja, a da će sahrana biti organizovana u krugu porodice i prijatelja.

Podsjetimo, tijelo Mateja Periša dopremljeno je oko 14 sati u portu crkve Svetog Ante u Beogradu gdje se za pokoj njegove duše održava misa, a potom i ispraćaj za Split gdje će biti sahranjen. Ispred crkve okupio se i veći broj Beograđana koji su došli da odaju počast mladom Splićaninu koji je, pod još neutvrđenim okolnostima, preminuo u Beogradu. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije Periš se kobne noći utopio u ledenoj Savi, a njegovo tijelo pronađeno je tek prekjuče, gotovo pet mjeseci kasnije, u Dunavu, kod Ade Huje.

(Pink.rs)