Maja je posljednja osoba koju je Matej pozvao kobne noći: Splićanka jednim potezom na mrežama izrazila žaljenje zbog njegove smrti

Objavljeno:20.05.2022 - 11:45
A A A Times Arial

Foto: Youtube/Screenshot

Maja Sopta iz Splita, Matejeva drugarica, posljednja je osoba s kojom je on pokušao da stupi u kontakt pre nestanka. Poslije saznanja da je njegovo tijelo pronađeno na Adi Huji i da je zvanično potraga završena, ona je na društvenim mrežama pokazala da tuguje za drugom.

Maja je cijeli svoj profil na Fejsbuku ostavila u crnini i naj način izrazila žaljenje.

Maja Sopta

Foto:Printscreen Facebook

Dok je potraga trajala proteklih 139 dana, na mrežama su osnovane mnogobrojne grupe koje su pružale podršku porodici Splićanina Mateja Periša i putem kojih su ljudi komunicirali i dali svoj doprinos rasvetljavanju misterije njegovog nestanka, ali i izvodili neosnovane zaključke.

Jedna od gorućih tema bila je upravo komunikacija Matejeve drugarice Maje i njega. Maji se poslednjoj javio prije nego što je nestao, ali ona nije mogla da prihvati njegov poziv.

Ona je u svojoj ispovijesti koju je dala za medije objasnila da je odbila Matejev poziv kobne noći. Dodala je da u tom trenutku nije mogla da parkira automobil zbog leda i kiše i da je zbog toga odbila poziv prijatelja. Mnogi su tada počeli da je osuđuju, jer te noći u Beogradu nije bilo ni kiše ni leda, pa je ubrzo i okrivljena za njegov nestanak.

Ona je u to vrijeme takođe boravila u Beogradu, ali ne sa Matejevim društvom. U Srbiju je stigla prije Periša, a kako su hrvatski mediji pojasnili, riječ je o djevojci koja redovno posećuje noćne klubove i beogradske kafiće. Vjerovalo se da je Periš s njom upravo zbog toga i kontaktirao, vidjevši na društvenim mrežama da je u Beogradu.

- Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega. Da me je obavjestio da dolaze u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i šta da rade - rekla je Maja nakon što je u javnost isplivao podatak da je nju posljednju zvao.

Riječ je, inače, o imućnoj Splićanki, koja uživa u hedonističkom stilu života, a vlasnica je nekoliko plovila na kojima je Periš radio kao skiper. Interesantno je da je ona prva osoba koja je potvrdila da je Periš koristio narkotike, za razliku od njegovih prijatelja koji su to u više navrata demantovali.

Podsjetimo, danas je na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu potvrđeno da je tijelo koje je u srijedu pronađeno na Adi Huji, tijelo nestalog Splićanina Mateja Periša.

Izvor:Blic