ŽENE UVIJEK ZANEMARUJU OVIH 5 SIMPTOMA KOJI UKAZUJU NA OZBILJNE BOLESTI: Posebnu pažnju obratite na ČETVRTI!

Porodica i zdravlje
ŽENE UVIJEK ZANEMARUJU OVIH 5 SIMPTOMA KOJI UKAZUJU NA OZBILJNE BOLESTI: Posebnu pažnju obratite na ČETVRTI!
Ljekari tvrde da su najopasnija zdravstvena stanja koja ne daju tipične simptome. Kada se oni pojave, obično su male šanse za izlječenje. Zato je prevencija ključ svakog uspešnog oporavka!

Ljekari tvrde da su najopasnija zdravstvena stanja koja ne daju tipične simptome. Kada se oni pojave, obično su male šanse za izlječenje. Zato je prevencija ključ svakog uspješnog oporavka!

Ovih pet znakova ukazuju da morate da se posvetite zdravlju!

Kako starimo, zdravstveni problemi će se pojavljivati s vremena na vrijeme. Povremena glavobolja, mučnina, bol u stomaku, su najčešće tegobe koje se javljaju. Ipak, doktori upozoravaju i na druge simptome lošeg zdravlja koje ne treba zanemariti, piše Stil.kurir.s.

1. Pišete sitnija slova

Ako ste počeli da pišete sitnija slova to bi mogao biti simptom Parkinsonove bolesti. Prema studiji iz 2017. objavljenoj u časopisu "Movement Disorders Clinical Practice", mikrografija - ili abnormalno mala veličina slova - često je jedan od prvih simptoma Parkinsonove bolesti koju pacijenti primjećuju.

2. Smanjuje vam se visina

Ako ste nedavno provjerili svoju visinu i shvatili da ste za centimetar niži nego što ste bili, to može biti znak osteoporoze. Ljekari ističu da, tokom godina kosti slabe, zbog nedostatka kalcijuma i vitamina D, a to rezultita time da postajete niži nego što ste bili.

3. Stalno su vam ispucale usne, a posebno na uglovima

Osim što može biti izrazito bolno, ovo stanje ukazuje na nedostatak vitamina B i ukazuje da vam je gvožđe u manjku.

4. Znojite se noću

Da li se ikada probudite u sred noći obliveni znojem? Ako je odgovor potvrdan, ovo ne smokete zanemariti. Prema klinici Majo, hronično noćno znojenje može nastati zbog poremećaja anksioznosti, problema sa štitnom žlijezdom, pa čak i određenih vrsta raka, pa je važno da odete kod ljekara.

Vaša koža poprima plavu boju Razlog zbog kojeg vaše usne, prsti na rukama ili nogama imaju plavu nijansu može biti cijanoza, stanje u kojem krv ne cirkuliše dobro i postoji neadekvatan nivo kiseonika u krvi, tvrde stručnjaci s Teksaškog institut za srce. Ako ovo primjetite posjetite ljekara što prije, zato što može ukazati na probleme sa srcem i plućima.


 

Ne propustite