Oglasila se majka Mateja Periša: Pozlilo joj, intervenisala hitna pomoć, a evo šta je rekla po izlasku iz bolnice

Objavljeno:19.05.2022 - 15:48
A A A Times Arial

Foto: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

Majci Splićaninina Mateja Periša pozlilo je juče kad je saznala da je njegovo tijelo nađeno u Dunavu kod Ade Huje, u Beogradu, poslije pet mjeseci potrage, saznaje "Blic".

Reporterka "Blica" danas je kratko razgovarala sa majkom Mateja Periša, koja se nije javno oglašavala poslije nestanka svog sina na obali Save u ranim jutarnjim satima 31. decembra prošle godine u Beogradu.

- Hvala vam, hvala vam na izjavama sućuti - rekla je u razgovoru Dženi, majka tragično preminulog Mateja Periša.

Hitna pomoć je intervenisala kada joj je juče pozlilo, a kasnije je puštena kući.

Majka Mateja Periša juče je saznala da je tijelo mladića, obučenog kao njen sin kada je nestao, izvučeno iz Dunava kod Ade Huje u Beogradu, osam kilometara nizvodno od mjesta gdje je Matej ušao u ledenu rijeku Savu.

Danas, dan kasnije, sve crne slutnje su potvrđene - DNK analiza je potvrdila da je u pitanju tijelo njenog sina, Mateja Periša.

Tijelo Mateja Periša izvučeno je oko 9.20 ujutru iz Dunava kada su ga u vodi primetili kapetan i mornari jednog broda, kao i par šetača na Adi Huji. Odmah su pozvali policiju koja je ubrzo stigla na lice mjesta.

Već na osnovu garderobe i stvari koje su nađene pri tijelu policajcima i moranarima je bilo jasno da je najvjerovatnije u pitanju Periš, ali ta informacija nije mogla biti i definitivno potvrđena dok nije urađena DNK analiza.

DNK analiza je i obdukcija su rađeni po nalogu Višeg tužilaštva i po hitnom postupku su rezultati stigli već danas i potvrdili najcrnje slutnje.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, u Beogradu će preuzeti tijelo svog sina koji će biti sahranjen u Hrvatskoj.

Izvor:Blic