OVA 4 ZNAKA SU KARDIONALNI ZNAKOVI ASTROLOGIJE: Od njih sve kreće, pravi su PREDVODNICI!

Objavljeno:19.05.2022 - 09:33
A A A Times Arial

Vrijeme je da zaronimo dublje u astrologiju!

Znate svoj sunčev znak, ali da li znate da li je taj znak fiksni, promijenjivi ili kardinalni? Svaki horoskopski znak spada u jednu od te tri kategorije, pri čemu su Ovan, Rak, Vaga i Jarac četiri kardinalna znaka.

Evo šta znači biti kardinalan i zašto je to važno.

Šta je kardinalni znak?

Kardinalni znaci započinju svaku sezonu, Ovan najavljuje proljeće, Rak ljeto, Vaga jesen, a Jarac zimu. Ova "starterska" energija je upravo ono što ove znakove čini tako velikim liderima.

Oni su "idejni ljudi" zodijaka, cijene originalnost i vole da budu prvi u svemu što rade. I često jesu, jer su obično ti koji započnu (i uoče) trendove prije nego što postanu kul.

Ako tražite nekoga ko će smisliti ili pokrenuti plan ili ideju, pozovite kardinalne znakove i to će vam biti rešeno. Oni su takođe oni na koje možete računati.

Iako kardinalni znaci dijele mnoge kvalitete, postoje neke nijanse u tome kako se ti kardinalni kvaliteti manifestuju. Unutar svake kategorije kardinalnog, fiksnog ili promjenjivog, postoji znak za svaki element (vatra, zemlja, vazduh i voda). A ako se bavite astrologijom, vjerovatno znate da elementi igraju veliku ulogu u tome kako različiti znakovi misle i ponašaju se.

Ovan Sezona Ovna nije samo početak proljeća; to je početak cijele astrološke kalendarske godine, što ove ljude čini pravim pionirima. Ovan takođe oličava kardinalnu vatru, i kao takvi, oni su ti koji razbijaju nove ideje.

Oni su takođe ti koji sve pokreću, poput kapitena tima ili generala sa pet zvjezdica. Sa svojim planetarnim vladarom, Marsom kao planetom želje, akcije, rata i vrućine, nije ni čudo što su Ovnovi uvijek u pokretu.

Rak Kada je u pitanju „držanje tvrđave“, možete pomisliti na Raka. Ovaj znak oličava energiju "mame medvedice" i oni često predvode u stvaranju emocionalnog okruženja u domu ili organizaciji.

Rak je kardinalna voda, što i same Rakove čini emotivnijim i visoko intuitivnijim. Njihova vladajuća planeta je i Mjesec, koji im nudi posebno osjetljivu stranu i želju za udobnošću.

Vaga Želite da znate šta je u trendu? Pogledajte Vagu, jer su ovi fantastični znaci pravi trendseteri zodijaka. Oni su estete, modne osoba i kreatori ukusa koji postavljaju standarde u ljepoti i društvenom okruženju.

Pod vladavinom Venere, planete ljubavi, odnosa i zadovoljstva, ovi ljudi vole ljubav i žele da sve bude lijepo (kao i sve, stalno). Oni su kardinalni duh, pa su takođe često društveni, flertujući i pomalo neodlučni.

Jarac I na kraju, ali ne i najmanje važno, imamo Jarca. Ako ste ikada upoznali Jarčeve, možda ne čudi što ih mnogi opisuju kao poslovne majstore i izvršne direktore koji guraju tim ka uspjehu i drže letvicu visoko podignutom.

Jarac je kardinalna zemlja, što im daje pomalo svečano držanje i sklonost da sebe shvate ozbiljno. Njima vlada Saturn, koji se odnosi na odgovornost i naporan rad opet, tu nema iznenađenja. Možda je sa njima malo intenzivno raditi, ali znate da će uvijek raditi dobar posao.

Da li se kardinalni znaci slažu?

Iako je poznato da se promenljivi znaci prilično dobro slažu, isto se ne može uvek reći za kardinalne znakove. Naravno, sukob nije u potpunosti zagarantovan, ali pošto sva četiri ova znaka vole da preuzmu kontrolu, definitivno mogu da se razbiju.

Među ovim znacima može doći do borbe za moć jer svi oni preuzimaju odgovornost i imaju tendenciju da misle da stvari treba da budu po njihovom jer kardinalni znaci imaju tendenciju da budu otpadnici na neki način jer su orijentisani na akciju i mrze da ih usporavaju birokratija ili proces.

U očima kardinalnih znakova, radije će moliti za oproštaj nego tražiti dozvolu.

Kako kardinalni znaci mogu pronaći ravnotežu. Dakle, kako ovi inovativni i ambiciozni znakovi mogu pronaći ravnotežu? Usklađivanje vizije je prvi korak, a odatle treba da podjele teritorije da bi vladali.

Na primjer, kao ukućani, jedan može biti zadužen za baštu, a drugi za kuhinju. Ili u poslu, jedan se može fokusirati na kreativnost, a drugi na marketing. Moraće da se sastaju i redovno proveravaju kako bi bili sigurni da su usklađeni.

Kardinalnim znakovima nikada ne bi škodilo da imaju organizatora poput trenera, konsultanta ili terapeuta koji će osigurati da se ovi sastanci održe!

(Stil.kurir.rs)