Nikšić i Konaković nagovarali Radončića da podrži kandidata opozicije, SBB će odluku donijeti sutra

Bosna i Hercegovina
Nikšić i Konaković nagovarali Radončića da podrži kandidata opozicije, SBB će odluku donijeti sutra
.

Danas je u prostorijama Saveza za bolju budućnost (SBB) održan sastanak Fahrudina Radončića, Nermina Nikšića (SDP) i Elmedina Konakovića (NiP), a tema razgovora je bio zajednički kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Nikšić i Konaković su tražili sastanak s Radončićem s jasnim ciljem, a to je da kandidat opozicije dobije i podršku SBB-a, nakon što je ta stranka prije nekoliko dana najavila da će imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nedavno je kazao da kandidat opozicije neće biti samo kandidat Trojke (SDP, NiP i Naša stranka) već šireg opozicionog bloka, a očito da sada tu vide i SBB iako su im se putevi razišli kada je SBB sa SDA i DF-om srušio Šestorku u Kantonu Sarajevo.

U poslijepodnevnim satima iz SBB-a je stiglo saopćenje u kojem navode da će sutra zasjedati stranačko Predsjedništvo koje će razmatrati opciju o zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH, a odluke će biti donesene tajnim glasanjem. Nakon sjednice će biti održana press konferencija na kojoj će biti objelodanjena odluka.

Kako Klix.ba saznaje, SDP će u subotu izaći i zvanično s kandidatom za člana Predsjedništva BIH, a to će biti Denis Bećirović. Sada je na ostalim stranakama da donesu odluku da li će podržati Bećirovića ili će ipak ići sa svojim kadrovima. Opozicija ima potpuno jasan cilj, a to je pobijediti kandidata SDA odnosno Bakira Izetbegovića i zato traže što širi blok i veću podršku.

Izvor:Klix

Ne propustite