Oglasilo se tužilaštvo o izvučenom tijelu iz Dunava, za koje se sumnja da je Matej

Objavljeno:18.05.2022 - 12:27
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Rade se toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet

Nakon što je pronađeno tijelo mladića u Dunavu kod Ada Huje, a za koje se sumnja da nestali Splićanin, Matej Periš, u Višem javnom tužilaštvu za Telegraf.rs rečeno je da je obavljen uviđaj na licu mjesta i naložena je obdukcija.

- Tijelo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje. Dežurni zamjenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mjesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavijestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu - rečeno je u Višem javnom tužilaštvu za Telegraf.rs.

Podsjećamo, tijelo mladića su mornari izvukli jutros u 9:30.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

- Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd - rekao je Nenad Periš.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, kako bi se tačno utvrdilo da li je riječ o Mateju Perišu, DNK-a nađenog mladića uporediće se sa DNK-a Nenada Periša, oca mladog Splićanina.

(telegraf.rs)