Heroj sa Dunava o nađenom lešu: Ako je Periš, dobro je zbog roditelja, da stane agonija i da se obavi sahrana

Objavljeno:18.05.2022 - 12:16
A A A Times Arial

Foto: Marko Todorović

Jutros oko 9.30 iz Dunava na Ada Huji izvučeno je tijelo muškarca.

Renato Grbić, heroj sa Dunava, koji je na desetine života spasao, kaže za Telegraf.rs da bi volio da pronađeno tijelo u ovoj rijeci kod Ada Huje pripada Mateju Perišu, zbog njegovih roditelja, da stane agonija i da mogu da održe sahranu.

On za Telegraf.rs kaže da postoje velike šanse da tijelo ispliva nakon pet mjeseci, ali da se postavlja pitanje u kakvom je stanju.

- Jeste iznenađenje, ovo je peti mjesec potrage. Vadio sam leševe koji su dugo bili u vodi - kaže Grbić i dodaje:
- Sve što više vrijeme odmiče, manje su šanse. Ali, ako je on dobro je zbog roditelja, da stane agonija, da mogu da ga sahrane.Renato je još u prvim danima potrage za Matejom rekao da ne postoje šanse da pređe Pančevački most.

- Rekao sa, ukoliko bude tijelo isplivalo, biće to oko Pančevačkog mosta. Ne može most da pređe, zbog krša, loma i konstrukcija koje dole postoje. Sumnjao sam da može da ide kao Grockoj, Ritopeku, kao što su pričali -  rekao je Renato Grbić koji je razgovarao sa Matejevim ocem Nenadom Perišem dok je boravio u Beogradu.

Jutros je, da podsjetimo, iz Dunava na Ada Huji pronađeno tijelo muškarca koje po opisu odgovara nestalom mladom Splićaninu Mateji Perišu. Tijelo su pronašli mornari a izvukla ga je policija.

Kako Telegraf.rs saznaje, DNK Nenada Periša upoređuje se sa DNK pronađenim tijelom muškarca.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavijestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

- Mora se još uporediti DNK, ali po odjeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd - rekao je Nenad Periš

Podsjetimo, Mateja je posljednji put viđen u klubu "Gotik" u Beton hali u noći između između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove i ostavio ih. Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve.

Odmah su objavljeni snimci sa nekoliko kamera na kojima se vidi kako Periš trči, zaustavlja taksi, ponovo trči, a potom navodno silazi u rijeku.

MUP je objavio i rekonstrukciju njegovog kretanja nakon što je izašao iz kluba.

Ono što je izvjesno jeste da je Matej izašao iz kluba i počeo da trči uzvodno uz Savu, prema Promenadi. On je bio samo u crnoj majici kratkih rukava i nije se zaustavljao. Postojala je bojazan da ga je neko jurio, međutim, na jednom od snimaka koji se pojavio jasno se vidi da Matej brzo trči ulicom punom ljudi, ali niko mu nije za petama i sve je mirno.

U jednom trenutku Matej se mimoišao s vozilom koje kao da nije ni primjetio, a prošao je i između autobusa i ograde, ne obazirući se na opasnost od saobraćaja.
Otac Mateja Periša proveo je u Beogradu dva mjeseca, nadajući se sve vrijeme da će njegov sin biti pronađen.

(Telegraf.rs)