OVA 2 SASTOJKA POMIJEŠAJTE I NAMAŽITE NA FUGE: Sačekajte 10 minuta i DESIT ĆE SE ČUDO

Praktična žena
OVA 2 SASTOJKA POMIJEŠAJTE I NAMAŽITE NA FUGE: Sačekajte 10 minuta i DESIT ĆE SE ČUDO
-

Iako se na tržišu mogu pronaći namjenska sredstva za čišćenje, koja se sa manje ili više uspeha nose sa ovim nečistoćama, sve češći izbor u mnogim domaćinstvima su prirodna rješenja

Čišćenje fugni na pločicama je veoma naporan i dugotrajan, mnogi bi rekli i pipav posao.

Na uskim dijelovima između pločica skupljaju se masnoća, prašina, kamenac, u kupatilu buđ, naslage šampona, sapuna i drugih proizvoda, te čitave prostorije deluju neuredno.

Iako se na tržišu mogu pronaći namenska sredstva za čišćenje, koja se sa manje ili više uspjeha nose sa ovim nečistoćama, sve češći izbor u mnogim domaćinstvima su prirodna rešenja.

I fugne ćete moći da očistite pomoću jednog takvog sredstva, odnosno od kombinacije sastojaka koje već imate kod kuće: alkoholnog sirćeta i sode bikarbone. Kako biste neutralisali jak miris sirćeta, možete dodati i eterično ulje po izboru.

U bocu sa raspršivačem sipajte alkoholno sirće i vodu u razmjeri 1:1, na 50 mililitara mešavine sipajte 20 kapi eteričnog ulja po izboru.

Sve dobro izmućkajte, obilno poprskajte fuge i pustite da tečnost djeluje desetak minuta.

Fugne potom oribajte četkicom za zube. Nečistoće će spadati i odmah ćete primijetiti promjenu. Pločice isperite vodom na kraju čišćenja.

(Telegraf.rs)

Ne propustite