Šarović o najavama Dodika o isplati po 100 KM: Transparentno kupovanje izbora

Objavljeno:16.05.2022 - 15:02
A A A Times Arial

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a napustio je zasjedanje Doma naroda BiH nakon što su skinuti određeni zakonski propisi poput onog o diferenciranoj stopi PDV-a.

Također, Šarović je reagovao na najave Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a  koji je kazao da se priprema odluka da  se pomogne borcima, mladima i penzionerima sa po 100 KM.

“To je već oprobani recept. Ja bih rekao potpuno transparentno kupovanje izbora, potpuno jasno. Ako neko misli da je to nešto drugačije, evo koliko vas ima vjerovatno bi upotrijebili težu riječ. Ako imate viška novca, a imate ga i možete naći 50 miliona i ne želite da ga date za smanjenje opštih stopa, akciza ili PDV-a i dijelite određenim kategorijama  dva mjeseca prije izbora, kako to da nazovete? Kupovina glasova”, kazao je Šarović.

Dodik je za Šarovića predsjednik RS-a, ministar finansija, premijer RS-a, dijeli donacije, dijeli respiratore i to u ovoj zemlji prolazi i nagrađuje se jer, kako kaže, postoji naopak sistem.

Kada je riječ o donošenju budžetu BiH od kojeg zavisi i finansiranje Općih izbora, Šarović kaže da se mora utvrditi svačija odgovornost zašto budžet do sada nije usvojen.