Vučić najavio "veliku investiciju": Ako se to dogodi, skočit ću u odijelu u bazen

Region
Vučić najavio "veliku investiciju": Ako se to dogodi, skočit ću u odijelu u bazen
Srpski predsjednik danas je imao novo dramatično obraćanje, što je kod njega više-manje redovna pojava.

Srpski predsjednik danas je imao novo dramatično obraćanje, što je kod njega više-manje redovna pojava.

U njemu je ustvrdio da u Srbiji neće biti dovoljno hrane u narednom razdoblju te da sa strepnjom iščekuje pozitivnu vijest o "velikom ulaganju" koje bi moglo stići u Srbiju, no o njemu nije htio otkriti puno detalja.

"Neće biti hrane"

"Moramo razmišljati hoćemo li imati dovoljno benzina, ugljena i plina, hoćemo li moći preživjeti! Zima koja dolazi bit će najteža u povijesti u zadnjih 70 godina. Problem je što nitko nikoga ne želi čuti, osim svog navijačkog stava. Sigurno je da će biti nestašice hrane. Energenata ima dovoljno, ali zbog sumanute politike sa svih strana neće biti dostupni", rekao je, prenose srpski mediji.

Upozorio je da 25% svjetskog tržišta neće imati kruha.

"Pogledajte cijene žita na tržištu nakon što je Indija zabranila izvoz žita", rekao je.

Naglasio je da Srbija snosi velike posljedice jer nije uvela sankcije Rusiji.

"Sedam američkih producenata, redatelja i glumaca odbilo je doći u Srbiju jer nismo uveli sankcije. Trpimo ogromnu štetu, ali ne tražim zahvalnost ni od koga. Bilo bi lijepo da je veleposlanik Ruske Federacije bio malo više korektan kad je govorio o tome, ali ne radimo to zbog njih, nego zbog sebe jer znamo koliko su sankcije nepoštene. Živjeli bismo 10 puta bolje kad bismo uveli sankcije Rusiji, ali nećemo to učiniti", rekao je.

Vučić je govorio i o inflaciji.

"Na tjednoj razini se bavimo cijenom dizela i benzina. Ja sam kriv za to. Mi od nafte ostvarujemo ključni prihod. Nemoguće je održati državu ako ne dobijemo određene novce. Gubimo mjesečno 36 milijuna eura. Sve zato da bismo plaćali nižu cijenu goriva. Ovo je neizdrživo. Struju smo trebali poskupiti prije 10 godina, ali sada ne možemo. Ljudi to ne mogu podnijeti", kazao je.
Kaže da će rat biti veći nego što je sad i da je realan i nuklearni sukob

Predsjednik Srbije smatra da je nuklearni sukob realan.

"Svi bi htjeli mir, ali da ona druga strana bude poražena. Bit će većeg rata nego što je to sada slučaj. Kineski predsjednik je upozorio Europu da mora povesti računa o sigurnosti jer ova mala, ograničena kriza u Ukrajini može postati uzrok velikih globalnih sukoba. Ja te sukobe očekujem najesen i zato očekujem tešku zimu. Veći sukob je realnost. Veće su šanse da se dogodi nego da se ne dogodi", rekao je.Misteriozna investicija

Izvijestio je da u lipnju očekuje "veliku vijest" neimenovanog automobilskog giganta vezano za jednu investiciju u Srbiji.

"Skočit ću u odijelu u bazen na Tašmajdanu ako dobijemo taj posao. Nakon toga - završio sam posao za Srbiju. Bila bi to najveća pobjeda za Srbiju. U igri su još dvije zemlje, a mislim da smo bolji od njih u svemu osim u jednoj stvari (ruske sankcije)", rekao je.

Također je bilo riječi o Kosovu pa je Vučić otkrio da mu je skupina G7 otvorila oči.

"U skladu s europskim i euroatlantskim načelima, ne dam teritorijalni integritet Srbije kao što ni oni ne daju teritorijalni integritet Ukrajine. Odlučio sam se držati načela G7, ima li nešto važnije od toga. Nije slučajno Medvedev spomenuo presedan Kosova", istaknuo je.

Osvrnuo se i na pozive najvećih sila svijeta u skupini G7 koje su poručile Srbiji da svoju politiku uskladi s EU i uvede sankcije Rusiji.
"Zašto, mangupi, ne bombardirate Rusiju?"

"Svima sve govorim u lice, a oni meni govore triput gore nego što je poručila skupina G7. Ako Rusija radi teže zločine od onoga što je Srbija radila, zašto ste onda Srbiju bombardirali? Zašto, mangupi, ne bombardirate onda Rusiju? Nemam dlake na jeziku da im kažem sve u lice", ispričao je.

Na pitanje da prokomentira to što je dobar dio srpske javnosti protiv uvođenja sankcija Rusiji, Vučić je odgovorio:

"Stvarno? Pa, što sad? I moja tetka je, moj otac je i ja sam. I što sad s tim? Kakve to veze ima s vođenjem države? Nikakve. Mi smo 80 dana izdržali i cijena koju plaćamo ogromna je i mi suštinski nemamo izlaz na tržište kapitala. Ne najavljujem uvođenje sankcija, borit ćemo se dok god možemo da čuvamo svoju politiku. I tu politiku vodimo ne zbog toga što imamo nešto od neuvođenja sankcija" izjavio je.

Ne propustite