VUČIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA: „Duboko me je pogodila vijest o smrti Njegovog veličanstva šeika Kalifa bin Zajeda Al Nahjana"

Objavljeno:13.05.2022 - 14:24
A A A Times Arial

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Abu Dabija, šeika Kalifa bin Zajeda Al Nahjana, u kojem se kaže:

„Duboko me je pogodila vijest o smrti Njegovog veličanstva šeika Kalifa bin Zajeda Al Nahjana, iskrenog prijatelja naše zemlje i čovjeka kojeg su krasile neke od najvrijednijih i najrjeđih vrlina.

Smrt čovjekova mjeri se po njegovom životu – po snazi karaktera, moralnim načelima kojih se pridržavao, po mudrosti kojom se rukovodio, kao i po spremnosti da nesebično pomogne i pravično prosudi. Čovjek posvećen vjeri i tradiciji, ali sa izuzetnim sluhom za vrijednosti savremenog svijeta, šeik Kalifa je svoju zemlju svrstao u jednu od najvećih sila regiona, podigavši je na tron modernih i snažnih država svijeta.

Njegovo veličanstvo šeik Kalifa je upravo najvišim ljudskim vrijednostima posvetio cijeli život, vodeći svoj narod sigurnom i mudrom rukom ka sveobuhvatnom napretku i dobrobiti, neumorno radeći i u najtežim vremenima, čime je stekao ogroman ugled i brojne prijatelje i na globalnom nivou.

Izražavam najdublje saučešće porodici i sunarodnicima Njegovog veličanstva. Neka budu ponosni i neka slave njegov život.

Neka mu Bog podari rajska naselja i obilati blagoslov“, navodi se u saučešću predsjednika Vučića.