TREBALA PJEVATI NA SVADBI ĐOKOVIĆA - ZNATE LI KO JE OVOGODIŠNJA VODITELJICA EUROVIZIJE: Velika zvijezda, evo ko je ona (FOTO)

Show
TREBALA PJEVATI NA SVADBI ĐOKOVIĆA - ZNATE LI KO JE OVOGODIŠNJA VODITELJICA EUROVIZIJE: Velika zvijezda, evo ko je ona (FOTO)
Iza nje su ogromni uspjesi!

Iza nje su ogromni uspjesi!

Poznata italijanska pjevačica Laura Pauzini jedna je od ovogodišnjih voditeljka Evrovizije

Laura je u rodnoj Italiji velika muzička zvijezda i snima pjesme na talijanskom, španskom, portugalskom, engleskom i francuskom jeziku, a iza nje su istorijski uspjesi.

Rođena je u Faenci, gradiću na sjeveru Italije, a odrasla je u gradu Solarolo, gde je s ocem Fabricijom, muzičarem i pevačem, počela da peva od osme godine u piano baru. Kada je napunila dvanaest godina, izdala je prvu pjesmu "I Sogni Di Laura", poluprofesionalni uradak koji datira iz 1987. Karijera joj je započela s usponom na festivalu Sanremo, pjesmom "La Solitudine", 1993. godine.

Iste godine izdala je i svoj prvi album koji je naslovila svojim imenom i prezimenom, a godinu dana kasnije objavila je drugi album "Laura" koji je, osim u Italiji, doživeo i veliki uspeh u Francuskoj, pa su joj iz njenog tima savetovali da pokuša da osvoji špansko i latinoameričko tržište. To joj je i pošlo za rukom zahvaljujući hitovima poput "Non c'e" ili "Se Fue".

screenshot-2255

Foto: YouTube/SpettacoloEU

Prvi album na engleskom jeziku naslovila je "From the Inside", a izdala ga je 2002. godine. Uspešnom numerom "Surrender" zasjela je na prvo mjesto Billboardove Dance liste, a i drugi singl na engleskom, "If That's Love" zasjeo je na isto mjesto poznate ljestvice. Njena pjesma nazvana "The Extra Mile" postala je naslovna numera filma "Pokemon".

Tokom karijere, Laura je primila dvije Svjetske muzičke nagrade, 1994. i 2003. za najboljeg italijanskog izvođača, Platinastu nagradu za najprodavanijeg izvođača Evrope, Latin Gremi za najbolji vokal na pop albumu 2005. godine i Gremi za najbolji latino pop album. Laura je postala prva pjevačica iz Italije koja je osvojila Gremi.

Njen veliki obožavatelj je i teniser Novak Đoković koji je poželio da mu Laura zapjeva na venčanju s Jelenom 2014. godine, ali ona je navodno za nastup tražila 220 hiljada eura, pa je odustao od angažmana.

Što se tiče njenog privatnog života, Laura je od 2005. godine u ljubavnoj vezi sa svojim gitaristom i umetničkim producentom Paolom Kartom, s kojim ima kćerku Paolu. Rođenje kćerke 2013. godine jedan joj je od najvažnijih trenutaka u životu jer pjevačica nikada nije skrivala svoju tešku borbu sa začećem.

Prije Paula, imala je dvije ozbiljne veze. S glumcem Alfredom Cerutijem bila je od 1993. do 2001. godine, a zatim je dvije godine bila u vezi s Gabrijelom Parisijem. Laura je aktivna na Instagramu gdje ima preko 3,8 miliona pratilaca s kojima svakodnevno deli važne privatne i poslovne trenutke.

Novi.ba/Srbija Danas

Ne propustite