ZATEKLI SMO SRAMOTNO STANJE

IGRA GLUHIH TELEFONA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I PREDUZEĆA 'PARK': Šetnja pojedinim ulicama u srcu Sarajeva može biti izuzetno opasna

Objavljeno:12.05.2022 - 15:43
A A A Times Arial

Šetnja pojedinim sarajevskim ulicama može biti prava pustolovina. Općina Centar ovoga puta je u prvom planu, i itekako trebate biti na oprezu kada recimo djecu puštate da se igraju vani.

Naime, pojedine ulice, pa i parkovi, nisu niti jednom pokošeni ove godine, pa je tako trava u njima i iznad koljena odraslog čovjeka. Ne treba ni isticati koliko to samo po sebi opasnosti nosi.

9

Foto: Prava džungla ispred ulaza broj 33 u Alipašinoj ulici

8

Foto: Prava džungla ispred ulaza broj 33 u Alipašinoj ulici

11

Foto: Prava džungla ispred ulaza broj 33 u Alipašinoj ulici

ašto je to tako nismo uspjeli saznati ni u preduzeću "Park", koje je zaduženo za njihovo održavanje budući da se nisu udostojili odgovoriti na naše pismene upite. Slično smo prošli i u samoj općini, gdje također očito ne žele previše razgovarati o tome.

6

Foto: Trava uredno pokošena ispred broja 8 u Alipašinoj ulici

2

Foto: U blizini kafane Šetalište trava uredno pokošena

3

Foto: Trava uredno pokošena, a nekoliko metara dalje sve zapušteno

7

Foto: Ovako ne bi smjela izgledati jedna od ulica glavnog bh. grada

Danas smo prošetali jednom od glavnih ulica, Alipašinom, i ostali smo potpuno iznenađeni pojednim prizorima. Naime, neki dijelovi ulice su uredno pokošeni, dok pojedini nisu ni dirnuti. Čini se da je najgora situacija oko ulaza od broja 28 pa dalje, a i sami građani su nam se u proteklom periodu požalili na sramotan tretman, tj. da su molili nadležne da ekipe izađu i pokose travu (što je radnicima "Parka" u opisu posla).

4

Foto: Park u blizini Druge gimnazije uredno pokošen

Nezvanično smo uspjeli saznati da nije potpisan ugovor između same općine i preduzeća "Park", ali ostaje nejasno kako su pojedini dijelovi ulica uredno pokošeni, a neki nisu niti dirnuti ove godine. Nadamo se da će se nakon ovog našeg teksta makar neko od prozvanih udostojiti da nam se javi i pojasni situaciju za dobrobit svih građana na području pomenute općine, jer zaista je sramotno vidjeti ovakve prizore u 21. stoljeću i to u centru jednog glavnog grada u Evropi.