KUHARICE SU OVAJ TRIK KRILE GODINAMA: Evo kako da vam pite budu kao iz restorana, ISKORISTITE OVE MALE TAJNE

Praktična žena
KUHARICE SU OVAJ TRIK KRILE GODINAMA: Evo kako da vam pite budu kao iz restorana,  ISKORISTITE OVE MALE TAJNE
.

U slanim ili slatkim kombinacijama pite su vijekovima obožavane. 

No, tajna savršene domaće pite nije u korama. 

Već u savršenom prelivu. 

pita1

Kako napraviti ovaj preliv otkrivamo u nastavku. 

Sastojci:

– 7 kašika brašna
– 1 suhi kvasac
– 2 šolje mlijeka
– 1 šolja ulja
– so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

kvasac

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da prije pečenja odstoji sat i pol.

pita2

Pita će uvijek biti lijepa, vazdužasta i kompaktna. 

Ne propustite