Golden State igra historijsku sezonu, 12. meč u nizu bez poraza

Košarka
Golden State igra historijsku sezonu, 12. meč u nizu bez poraza
Golden State napravio je 12 pobjeda u nizu, rekord franšize. U stopu ih prate Rocketsi kojima ne smeta Howardova pauza. Pop odmarao najbolje, protiv Minnesote nije bilo problema. Rezerve Clippersa naljutile startere.

Golden State napravio je 12 pobjeda u nizu, rekord franšize. U stopu ih prate Rocketsi kojima ne smeta Howardova pauza. Pop odmarao najbolje, protiv Minnesote nije bilo problema. Rezerve Clippersa naljutile startere.

- Golden State igra historijsku sezonu, dobili su 12. meč u nizu, potukli sve rekorde franšize, a i najbolji su tim NBA u gostima, imaju skor 10-1.

golden-state

Na spisak žrtava dodali su noćas Chicago Bulls i zadržali prvo mjesto. Goste iz Kalifornije predvodili su Green sa 31 poenom, Thompson je dodao 24. Ništa bolje od ove utakmice ne pokazuje kako se sudbina franšize promijenila. Oni su etiketirani kao gubitnici, recimo u Chicagu su dobili 6 puta za 35 godina. Steven Kerry je pobijedio prvi put u United Centru. Njega su sinoć “Bikovi” dobro čuvali, ali je u penal završnici otklonio svaku dilemu oko pobjednika.

Kod Bullsa Gasol 22 poena, 20 skokova, Chicagu ne ide kod kuće izgubili su 5 od 7 mečeva ove sezone.

- Oslabljeni Houston je slavio protiv Phoenix Sunsa, vodili su od početka do kraja, Harden je uz 15 poena, imao 12 skokova i 7 asistencija. U prvi plan su u odsustvu Howarda iskočili Ariza i Pat Beverly sa po 19 poena. Na drugoj strani Dragić 13 poena, 6 asistencija. Ponovo su Sunsi iskopali preduboku rupu, gubili sa 20 poena na poluvremenu, uspjeli da uhvate priključak, ali ne i da naprave preokret.

- Šampion je isprašio Minnesotu, Popović je štedeo Duncana, Parker i Ginóbili nisu ni igrali. Joseph je ubacio 18 poena, Belinelli 20, domaćin je imao čak 30 timskih asistencija, ovo je bila 10. pobjeda u 11. mečeva, sada sve izgleda kao i obično, poslije sporijeg starta Spursa.

- Los Angeles Clipperssu okrenuli rezultat protiv New Orleansa, dobro su počeli, a onda su rezervisti izgubili drugu četvrtinu sa 16 razlike. Bilo je ljutnje i rasprave u svlačionici, izvukli su pouke i u posljednjem periodu priveli posao kraju. Blake Griffin je sa 30 poena, prešao brojku od 7000 u karijeri. Ovo je sedma pobjeda u nizu za šampiona Pacifika. Na drugoj strani Davis 26 poena, ali i samo 3 uhvaćene lopte.

- Još jedna pobjeda Orlando Magica na strani, slavili su u Sacramentu, ponovo bez povrijeđenog Vučevića. Harris je ubacio 27 poena, Kingsi su bili ponovo bez Kasinsa, padaju nakon solidnog starta.

- Sudar očajnika je pripao Philadelphiji. Pistonsi su poslije produžetka stigli do druge pobjede u šampionatu, savladali su Pistonse. Bilo je i komičnih promašaja, ovim timovima baš ne ide, da ne upotrijebimo neku težu riječ. Na kraju, 76ersi su na korak iza Detroita, koji ima pobjedu više, ali je izgubio 11. utakmica u nizu. Biće to velika bitka za posljednje mjesto. Pistonsi inače u produžetku nisu dali koš iz igre. Svjetla tačka Carter-Williams sa 20 poena, 15 asistencija, 8 skokova.

Rezultati:

Detroit – Philadelphia 101:108 pr.
San Antonio – Minnesota 123:101
Houston – Phoenix Suns 100:95
Chicago – Golden State 102:112
Los Angeles Clipperss – New Orleans 120:100
Sacramento – Orlando Magic 96:105

Ne propustite