Ćiro: Doktor me se odrekao jer sam napustio Zagreb, ali bih došao u Travnik i da sam još bolesniji

Objavljeno:04.05.2022 - 15:06
A A A Times Arial

Legendarni "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević je danas stigao u rodni Travnik, a sutra će primiti nagradu za počasnog građanina Travnika i dobiti ključeve Općine.

Blažević, koji se nekoliko godina bori s kancerom, je istakao kako je stigao u rodni grad i pored preporuke svog ljekara da ne napušta Zagreb.

"Doktor me se odrekao jer kaže da to nije primjereno, ali bih došao i da sam još bolesniji jer sam znao da ću ovdje akumulirati novu energiju koja će mi pomoći da budem bolji nego da sam ostao u Zagrebu. Nije bilo nikakve dvojbe da bih ovo propustio. Ovo je za mene u ovoj poznoj dobi života - život", rekao je Blažević.

On je istakao i kako redovno prati dešavanja u Travniku. Legendarni trener je pohvalio načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića koji je, kako kaže Ćiro "napravio čudesne stvari".

"Ponosan san na sve što je napravio od Travnika", rekao je između ostalog, Blažević.

Ćiro je istakao kako je iznenađen time što je postao počasni građanin Travnika.

"Malo sam se iznenadio i zapitao sam se na temelju čega su mi dodijelili nagradu. Čovjek je uvijek subjektivan kada treba o sebi da o sebi odluči", rekao je Ćiro, a onda "ispalio kao iz topa" u svom stilu:

"Ali, klinac sam subjektivan! Ja sam to zaslužio! Gdje god sam stigao, propagirao sam moj Travnik. Nisam nigdje ništa napravio da kažu: 'Obrukao nas je onaj naš Ćiro'. Ne, ja sam sa velikim ponosom i dostojanstvom se hvalio da sam iz Travnika", rekao je Ćiro.

Izvor:Klix

  
 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!