ISKORISTITE BRAŠNO NA OVE NAČINE: Nema veze sa kuhanjem, a veoma je korisno i efikasno za cijelo domaćinstvo

Praktična žena
ISKORISTITE  BRAŠNO  NA OVE NAČINE: Nema veze sa kuhanjem, a veoma je korisno i efikasno za cijelo domaćinstvo
Iznenadićete se koliko brašno višenamjenska namirnica.

Iznenadićete se koliko brašno višenamjenska namirnica.

Iako ga mnogi koriste za pravljenje hljeba i kolača, nismo ni slutili koliko može da bude dobro i efikasno i u drugim raznoraznim stvarima.

Uklanja bubuljice

Sve što treba da uradite, jeste da pomiješate med i brašno a zatim prekrijte flasterom i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro isperite i bubuljica bi trebalo da bude znatno manja zahvaljujući umirujućem djelovanju meda i brašnu, koje će ga isušiti budući da izvlači masnoću.

Daje sjaj posuđu

Nakon čišćenja uređenja od nerđajućeg čelika, možete da probate da upotrebite brašno kako biste ih ispolirali. Sve što je potrebno jeste da prospete malo brašna na suhu tkaninu i prebrišite vaše posuđe kako bi dobilo pun sjaj.

Domaći ljepilo

Pomiješajte brašno i vodu u jednakoj razmjeri i mješajte dok ne postane glatko. Smjesa bi trebalo da bude kao za palačinke. Izlijte je u lonac i zagrijavajte na srednjoj temperaturi. Konstantno mješajte dok ne proključa pa sklonite s vatre i pustite da se ohladi. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi i nanosite četkicom.

Odbija mrave

Iako je svima poznato da so odija mrve, isti efekat ima i brašno. Mravi ne vole praškastu strukturu ni ukus brašna, pa će izbjegavati to područje.

Masna kosa

Ovo može da ti bude fantastično suho pranje, kako biste uklonili višak masnoće sa kose. Pustite da brašno odstoji 30 minuta, zatim ga istresite ili iščešljajte iz kose. Najbolje je napraviti ovaj korak u kadi ili tušu tako da ne napravite nered u kupatilu. Brašno će ukloniti svu masnoću i kosa će izgledati kao tek oprana. 

Ne propustite