OBARITE JAJA BEZ KUHANJA - METODA IZ 1942. GODINE: Potpuno drugačiji ukus, kad jednom probate uvijek ćete ih OVAKO SPREMATI

Praktična žena
OBARITE JAJA BEZ KUHANJA - METODA IZ 1942. GODINE: Potpuno drugačiji ukus, kad jednom probate uvijek ćete ih OVAKO SPREMATI
Dva načina kuhanja jaja, koji im potpuno mijenjaju šmek

Dva načina kuhanja jaja, koji im potpuno mijenanju šmek

M. F. K. Fišer otkrila je ovu metodu davne 1942. godine u svojoj knjizi.

Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi, otkrila je u knjizi „Kako skuvati vuka“ M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane.

Fišerova predlaže dvije metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način. Njene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu.

Dva su načina kuvanja jaja bez ključanja ili kuvanja.

Prvi način je da stavite jaje u hladnu vodu, čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuhate na blagoj vatri, a nikako u ključaloj. Kako Fišerova tvrdi, jaje će biti skuvano u potpunosti, ali ukus će mu biti znatno bolji.

Drugi način je da potopite jaje u hladnu vodu u maloj posudi i grejete ga. Čim voda počne da ključa, odmah sklonite tiganj ili šerpu sa vatre i možete da ih jedete.

Ne propustite