AKO POSLIJE RUČKA OSJETITE OVAKAV BOL U STOMAKU - to nije dobar znak: Doktorica iz Hitne otkrila i KOLIKO JAJA danas smijete da pojedete

Porodica i zdravlje
AKO POSLIJE RUČKA OSJETITE OVAKAV BOL U STOMAKU - to nije dobar znak: Doktorica iz Hitne otkrila i KOLIKO JAJA danas smijete da pojedete
.

Bol u stomaku poslije ručka, naročito jačeg kao što je praznični, može da bude signal da je potrebna hitna posjeta ljekaru.

Doktorka Danijela Jevtić iz Hitne pomoći rekla je da se ovih dana očekuje "eksplozija" broja posjeta toj ustanovi, zbog praznika. Neumjerenost u jelu i piću može da dovede do ozbiljnih problema, upozorila je doktorka, a prvi simptom biće bol u stomaku, prenosi "Mondo".

"Očekujemo veliki broj poziva zbog povišenog pritiska, bolova u grudima ili stomaku, napada žuči i bubrega, kao i pankreatitisa. Tu je i sindrom nervoznih crijeva i savjet je svima da budu postepeni u uvođenju namirnica koje mogu da budu problematične, kao i prelasku na jaču hranu. Kada su jaja u pitanju, možete pojesti dva, tri, naravno mlađi i fizički aktivni mogu i više. Ali previše jaja je opterećenje za stomak, treba odvojiti vrijeme i potrošiti te kalorije", rekla je doktorka Jevtić.

Ona je upozorila i na simptom koji bi poslije prazničnog obroka mogao da znači da je vrijeme za odlazak kod ljekara.

"Ako se javi bol u stomaku koji traje duže od šest sati, ili ne prolazi i ponavlja se i nakon uzimanja analgetika, idite kod ljekara", rekla je doktorka Jevtić.

Ne propustite