Jednostavna jela za iftar: Milukija ( RECEPT)

Ramazan
Jednostavna jela za iftar: Milukija ( RECEPT)
Ukusno i zanimljivo jelo koje je tipično za oblast Egipta.

Ukusno i zanimljivo jelo koje je tipično za oblast Egipta.


Vrijeme pripreme: 30 minuta

Zahtjevnost: Jednostavno
Sastojci:

    1 kom pile
    1,5 l Voda
    1 vezica zelen
    150 gr Špinat
    pola kašikice Suhi bosiljak
    Bijeli biber, so
    2 čehna Bijeli luk
    1 glavica crveni luk
    2 kašike Ulje
    1 kašikica Mljeveni korijander
    Tuba paradajz pirea
Priprema:

    Očistite i operite pile, stavite u lonac, zalijte posoljenom vodom i kuhajte 90 minuta. Nakon 30 minuta kuhanja dodajte supi očišćenu, opranu i isjeckanu zelen.
    S vremena na vrijeme sa površine supe skidajte pjenu. Kuhano pile izvadite iz supe, odvojite meso od kostiju, isijecite ga na komade i ostavite na topao tanjir. Supu procijedite u drugu šerpu, stavite da se kuha, pa kada provri dodajte na rezance sječen špinat, bosiljak, so, malo bibera i kuhajte desetak minuta.
    U međuvremenu očistite bijeli i crni luk, sitno ih isjeckajte i izdinstajte na malo ulja, pa kad luk požuti dodajte u njega paradajz pire, mljeveni korijander pa i to prodinstajte uz stalno miješanje. Sve sjedinite sa supom, posolite i pobiberite po ukusu. Služite vrelu supu i meso odvojeno.

 

Ne propustite