Dr Čubrilo objasnio gdje svi griješimo KADA PIJEMO VODU: Zato imamo celulit, EVO KAKO JE PRAVILNO

Praktična žena
Dr Čubrilo objasnio gdje svi griješimo KADA PIJEMO VODU: Zato imamo celulit, EVO KAKO JE PRAVILNO
.

Ako "nikad niste žedni", to bi moglo da znači da ste dobro hidrirani i da vaše ćelije imaju dovoljno vode. To kaže dr Dejan Čubrilo, profesor medicinske fiziologije, koji smatra da svako treba da prati svoj osjećaj žeđi i da treba provjeravati boju mokraće.

"Ako je mokraća tamnožuta, odmah popijte dvije čaše mlake vode i to česmovače", posavjetovao je dr Čubrilo gledaoce jutarnjeg programa TV Pink. Ako je mokraća svijetle boje, to znači da tijelu nije potrebna dodatna voda. Prema njegovim rečima, ima pacijentkinje koje su mršave, čak i ispod kilaže za svoju visinu, a imaju mnogo celulita, piše Lepa i Srećna. 

"U ćeliji treba da bude proteina, jer ako ga nema, nema šta ni da privuče vodu u nju", objasnio je doktor. "Tada se dii vode izbaci mokrenjem, a ostatak stoji u prostoru oko ćelija."

Njegov je savjet da se za doručak pojede jedno do dva jajeta i da se ona nipošto ne smiju pripremati sa slaninom. Za ručak savjetuje parče mesa i salatu, a za večeru neku supu ili čorbu. Ko voli ovsenu kašu, ne treba da jede više od četiri supene kašike. "Ne razumijem ko napravi litar šejka pa pije, pa to je ozbiljna bolest", istakao je dr Čubrilo.

Ne propustite