PREKINITE ŠIRENJE LAŽNIH VIJESTI: Nismo slali vojsku na teritoriju Rusije, Moskva širi lažne vijesti

Svijet
PREKINITE ŠIRENJE LAŽNIH VIJESTI: Nismo slali vojsku na teritoriju Rusije, Moskva širi lažne vijesti
,

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba oglasio se danas povodom informacija da su ruski vojnici pucali na grupu ukrajinskih vojnika, koji su navodno pokušali ući u Rusiju, te je poručio kako se radi o lažima koje dolaze iz Moskve.

U kratkom obraćanju na Twitteru Kuleba je pojasnio kako Ukrajina ne planira nikakve vojne aktivnosti na ruskoj teritoriji te je pozvao Rusiju da prekine "proizvodnju" i širenje lažnih vijesti.

- Ukrajina nije napala Donjeck ili Lugansk. Nismo slali grupe za sabotažu preko ruske granice i nismo bombardovali rusku teritoriju ili granične prijelaze. Također, Ukrajina ne vrši nikakve sabotaže - poručio je Kuleba.

Podsjetimo, ruski vojni zvaničnici su prije nekoliko sati saopćili kako su ruski vojnici zapucali na "ukrajinsku grupu za sabotažu i izviđanje", koja je pokušala ući u zemlju.

U pucnjavi je, prema tvrdnjama Rusa, ubijeno pet ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva oklopna transportera. Oni navode da je riječ o sprečavanju grupe za sabotažu i izviđanje da uđe na rusku teritoriju iz Ukrajine. 

Oni detaljno opisuju šta se dogodilo i ističu da su tokom pucnjave s ukrajinske teritorije u Rusiju pokušala ući dva oklopna vozila kako bi spasila navodne sabotere, ali da su oba uništena.

Ne propustite