Pravilno pripremite i konzumirajte čajeve

Zdrav život
Pravilno pripremite i konzumirajte čajeve
Čajevima i raznim čajnim mješavinama liječe se brojne bolesti. Čak i oni koji nisu ljubitelji čaja ne odbijaju toplu šalicu kada im je najpotrebnije. Jačina čaja ovisi o količini bilja koje ste upotrijebili, a miris i okus o tome kako ste ga pripremili. Mi vam donosimo pet koraka koje trebate slijediti da biste iz čaja izvukli ono najbolje.

Čajevima i raznim čajnim mješavinama liječe se brojne bolesti. Čak i oni koji nisu ljubitelji čaja ne odbijaju toplu šalicu kada im je najpotrebnije. Jačina čaja ovisi o količini bilja koje ste upotrijebili, a miris i okus o tome kako ste ga pripremili. Mi vam donosimo pet koraka koje trebate slijediti da biste iz čaja izvukli ono najbolje.

1.Bijeli, crni, zeleni

U pripremi uvijek koristite hladnu vodu. Kada voda zavrije pustite da se malo ohladi i prelijte bilje. Za 30-60 sekundi čaj će se ohladiti na primjerenu temperaturu i može se konzumirati.

2.Koliko dugo kuhati

U pravilu, čajevi se ne trebaju kuhati nego samo preliti kipućom vodom. Za ljekovito djelovanje čaja ipak je najvažnije vrijeme koje stoji dok ga ne procijedite. Dobro se raspitajte jer je nekima dovoljna minuta, a neki se piju hladni.

3.Količina bilja za čaj

Količina koja vam je potrebna za jednu šalicu je manja nego što mislite pa dobro pripazite. Upotrijebite približno 2g čaja na jednu šalicu. Pokušajte što više koristiti čajne listiće, a manje čajeve u filter vrećicama koje kupujemo u trgovinama.

4.Posuda za čaj

Posudu prvo isperite toplom vodom. Odvojite čajne listiće. Pustite da stoji oko 20 sekundi i prospite vodu.

5.Probajte čaj

Miris čaja je skoro jednako važan kao i okus. Ako vam okus čaja ne odgovara, prilagodite vrijeme namakanja jer ono mijenja okus. Listiće zelenog čaja možete upotrijebiti čak i do 2-3 puta.

Ne propustite