ŠTA SE DEŠAVA AKO PO CIJELI DAN NOSITE FARMERKE? Nikada ne biste pogodili - 1 simptom izaziva pojavu HRONIČNE BOLESTI!

Porodica i zdravlje
ŠTA SE DEŠAVA AKO PO CIJELI DAN NOSITE FARMERKE? Nikada ne biste pogodili - 1 simptom izaziva pojavu HRONIČNE BOLESTI!
-

Svakodnevno i dugotrajno nošenje farmerki nije tako bezazleno - u nastavku saznajte zašto ovaj komad garderobe može izazvati pojavu bolesti!

Farmerke definitivno nikada neće izaći iz mode, a mnogima od nas su omiljeni komad garderobe. Namenjen je za sve prilike, pa je vrlo vjerovatno da su one prikladna odeća za vaš posao, zbog čega ih nosite svakodnevno. Nedavno smo pisali koliko je važno da odeću odmah presvučete po dolasku kući, a da li ste se zapitali da predugo nošenje farmerki može izazvati probleme?

Njihovo redovno nošenje može uticati na zdravlje, i to na nekoliko iznenađujućih načina.

Može izazvati bolove u stopalima
Koliko god vaše uske farmerke bile moderne, bolje je da ih zamenite opuštenijim pantalonama. Provođenje previše vremena u uskim farmerkama, posebno ako se krećete tokom dana, može da povredi mišiće i nerve u vašim nogama. Kombinacija uskih farmerki i uskih kaiševa takođe može izazvati utrnulost, bol i peckanje na prednjoj strani butina.

Može usporiti cirkulaciju krvi
Ako ste ikada iskusili osjećaj teških i umornih nogu, bolje je da se odlučite za udobnije pantalone. Nošenje odjeće koja je previše uska oko struka može smanjiti cirkulaciju krvi i otežati vašim venama da pumpaju krv nazad ka srcu i drugim organima.

To može pogoršati refluks kiseline
Verovatno ste primetili da vaše farmerke mogu ostaviti osjetljive izbočine oko struka ako ih nosite predugo. Uska odjeća koja pritiska stomak može zapravo izazvati refluks kiseline, jedan od najčešćih problema sa crijevima od kojih mnogi ljudi pate.

Povećavate rizik od iritacija
Svakodnevno nošenje uskih farmerki može zapravo povećati rizik od određenih infekcija i iritacija. Jedna od njih je vulvodinija, stanje koje karakteriše hronični bol u vašem intimnom području. Istraživači su otkrili da žene koje nose uske farmerke 4 ili više puta nedeljno imaju više nego dvostruko veće šanse da razviju vulvodiniju od onih koje nikada ne nose uske pantalone.

(MONDO)

Ne propustite