SVI SMO POGREŠNO PRALI ZAVJESU ZA TUŠIRANJE: Zbog 1 trika uklonićete buđ za samo PAR MINUTA - zaboravite veš mašinu!

Praktična žena
SVI SMO POGREŠNO PRALI ZAVJESU ZA TUŠIRANJE: Zbog 1 trika uklonićete buđ za samo PAR MINUTA - zaboravite veš mašinu!
-

Uklonite fleke na zavjesi za tuš najjednostavnijim trikom!

Zavjesa za tuširanje je prepuna bakterija i prljavija je od najprljavijeg dijela kupatila, čak i onda kada vam izgleda čisto. Ona je izložena mnogobrojnim kupkama, sredstvima za čišćenje, što dovodi do razvijanja bakterija, buđi i prljavštine.

Kada se ne tretira kako treba, na zavesi se stvaraju mrlje koje se ne mogu ukloniti ni prilikom pranja. Sa ovim problemom suočili su se ljudi koji su jednostavno skloni tome da zavjesu operu u veš mašini, misleći da je to dovoljno. Ipak, postoje jednostavna rješenja i trikovi za uklanjanje tih mrlja.

Neki su prirodne alternative tradicionalnim sredstvima za čišćenje, dok su drugi trikovi oni koje možete sami sprovesti. Tri najefikasnije opcije za čišćenje vaše zavjese za tuš slijede u nastavku!

Soda bikarbona
Koristeći sodu bikarbonu kao glavni sastojak za borbu protiv mrlja, jedan "uradi sam" trik može se primeniti za nekoliko minuta. Napunite svoju kadu toplom vodom, deterdžentom za sudove i prospite šaku sode bikarbone. Ostavite potpljenu zavesu za tuš sat vremena, a ukoliko primijetite ostatke na njoj kada je izvadite, jednostavno obrišite krpom. Raširite je prilikom sušenja i pogledajte efekat ovog trika!

Mašina za veš
Naravno da je ovo opcija koju gotovo svi koristimo. Ipak, za veću efikasnost uklanjanja mrlja, ključno je da u pranje sa zavjesom stavite i dva-tri starija peškira. Da biste poboljšali proces, sipajte šolju bijelog sirćeta i nekoliko kapi eteričnog ulja. Sirće će ukloniti mrlje, a miris ulja će ga nadmašiti. Naravno, najbolje je da provjerite da li se vaša zavjesa za tuš pere u mašini prije nego što isprobate ovaj trik.

Rješenje za borbu protiv buđi
Kombinujte dva glavna sastojka iz prva dva lijeka, sodu bikarbonu i bijelo sirće, da biste stvorili ultimativno rješenje za čišćenje. Miješajte bijelo sirće sa manje sode bikarbone, sve dok ne dobijete dovoljno rastvora da pokrijete zavjesu za tuš. Postavite zavjesu ravno i četkom ili krpom prekrijte mrlje na zavjesi. Zatim napravite mješavinu tople vode sa nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja i njome poprskajte zavjesu za tuširanje prije nego što je pustite da se osuši.

(MONDO)

Ne propustite