NARODNI ELIKSIR OD 3 SASTOJKA ČISTI CRIJEVA I JETRU: Pijte ga 12 dana, čudo je za MRŠAVLJENJE, a i poboljšava stanje kože

Porodica i zdravlje
NARODNI ELIKSIR OD 3 SASTOJKA ČISTI CRIJEVA I JETRU: Pijte ga 12 dana, čudo je za MRŠAVLJENJE, a i poboljšava stanje kože
.

Domaći napitak koji čisti jetru i pomaže gubitak kilograma.

U crijevima se taloži velika količina toksina i otrova, a ove štetne supstance izazivaju razne neprijatne posljedice, od bezopasnih osipa na koži, preko lošeg zadaha, pa sve do poremećaja unutrašnjih organa. Zato je jetri s vremena na vrijeme neophodno čišćenje.

Eliksir koji se pravi od suvih šljiva, šipka i bokvice odavno poznat po svojoj "ljekovitosti", a jedno od njegovih glavnih svojstava jeste da pomaže kod problema sa zatvorom. Svaki od sastojaka ove mješavine ciljano djeluje na određeni problem, pa tako suhe šljive i bokvica djeluju kao laksativi, a sirup od šipka poboljšava rad jetre. 

Kako napraviti napitak od suhih šljiva, šipka i bokvice?

Sastojci:

400 g suvih šljiva sa košticama
50 ml sirupa od šipka
15 g korijena bokvice 
1,5 litara vode

Priprema:

Suhe šljive dobro isperite, stavite u šerpu, i nalijte vodom. Stavite na malu vatru i zagrijavajte dok ne proključa. Kuhati oko 40 minuta na srednjoj vatri. Zatim izvadite voće iz vode, dodajte koren bokvice. Nastavite s kuhanjem još pola sata, pa sklonite s vatre. Sipajte sirup od šipka, umotajte posudu u peškir i ostavite da tako odstoji pet sati. Napitak se pije topao, 1 dl dva sata prije obroka, najbolje poslije večere. I tako 12 dana, zatim se napravi pauza od tri sedmice, pa se ponovi tretmnan. Napitak u međuvremenu držati u frižideru. 

Ne samo da ćete očistiti crijeva i jetru, već ćete poboljšati metabolizam, ali i riješiti se viška kilograma. Bonus je i što će se poboljšati izgled kože, nestaće osipi, staračke pjege i fleke!

MONDO

Ne propustite