Nova tajnovita djevojka u slučaju Periš: Matej na putu za Beograd upoznao Hercegovku, čuli se do kobne noći?

Objavljeno:28.01.2022 - 09:47
A A A Times Arial

Foto: RAS KOMBO

Matej Periš je na putu iz Splita ka Beogradu, dan prije nego što je nestao, na jednoj benzinskoj pumpi navodno upoznao devojku iz Hercegovine, s kojom je razmijenio brojeve telefona i ostao u kontaktu do samog nestanka.

Da podsjetimo, Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, a njegovi prijatelji su nestanak prijavili 31. decembra u 18 sati i od tada se za njim traga. Mladić je, prema rekonstrukciji, bio u klubu "Gotik" u Beton hali, odakle je izašao oko 1.43 sata, pa trčeći otišao do Sava promenade. Tu mu se i gubi svaki trag, a nadzorna kamera ga je snimila kako silazi prema ledenoj Savi. Kamere su snimile i kako neko pliva u rijeci, a tu je posljednji put i uhvaćen signal Periševog mobilnog.

Susret na pumpi

- Matej i njegovi drugovi iz Splita su krenuli za Beograd preko Zagreba. Oni su svojim kolima došli u prestonicu Hrvatske, pa su tu u jednoj agenciji iznajmili kombi i uputili se ka Srbiji - kaže izvor Kurira:

- Navodno, oni su zastali na jednoj pumpi da natoče gorivo i tu su sreli neke djevojke iz Hercegovine. Matej je ušao u priču s jednom od njih, pa su čak i razmijenili brojeve i nastavili da se dopisuju cijelog tog dana.

Međutim, komunikacija je prestala u večernjim satima, kada je Periš izašao u grad i ostao bez interneta.

- Još uvijek nije poznato da li se on o nečemu dogovarao s tom djevojkom. Pretpostavlja se da su njih dvoje ugovarali viđanje u bliskoj budućnosti - navodi izvor i dodaje:

- Uglavnom, kad je djevojka čula šta se desilo, da je Matej nestao i da ga traži cijeli region, izuzetno se uznemirila. Potresla ju je ta vijest iako su se tek bili upoznali - priča za "Kurir".

Podsjetimo, ovo je druga djevojka koja se spominje u slučaju nestanka Splićanina. Naime, u žižu javnosti dospjela je Maja Sopta iz Splita, Matejeva prijateljica, koja je ispitivana i u policiji. Kako je utvrđeno, Matej je Maju zvao 30. decembra i slao joj poruke na Instagramu, ali komunikaciju nisu uspostavili jer mu se Maja nije javljala. Ona je u svojim izjavama za Prvu televiziju pokazala kajanje što se prijatelju nije javila i zaplakala je.

Djevojke su bile u malom automobilu

Prijatelj Mateja Periša koji je želio da ostane anoniman potvrdio je za Kurir da je on na putu ka Srbiji upoznao djevojku.

- Njegovi drugovi koji su se poslije nestanka vratili u Split govorili su o tome. Djevojka je navodno bila s drugaricama u nekom malom automobilu - rekao je prijatelj nestalog momka.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, za HRT je pojasnio da potraga za njegovim sinom traje i dalje bez prestanka. On vjeruje da je njegov sin izašao iz kluba u majici jer je htio brzo da se vrati.

- Kod sebe je imao 50 do 70 eura, da li je mogao time da plati piće, ne znam. Možda je krenuo do stana da uzme još novca. Karticu nije imao, ona je i sada kod mene - rekao je Periš i dodao: - Pitam se, kakav je ovo interes, šta se zapravo događa, u stranoj sam zemlji, tu sam s ljudima koje ne poznajem, ne znam gde mi je sin. Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, da li je on unutra? To je jedan košmar - kazao je.

Izvor:Blic