DANAS SAHRANJEN

Kćerka Akija Rahimovskog na sahrani rasplakala sve: Evo šta je poručila

Objavljeno:27.01.2022 - 17:00
A A A Times Arial

Pjevač Aki Rahimovski posljednji put je ispraćen na zagrebačkom Mirogoju. Na sahrani su se okupili brojni prijatelji i kolege te članovi porodice.

Emotivni govor njegove kćeri Dine dirnuo je mnoge do suza.

"Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek", rekla je shrvana Dina.

"Hvala ti tata što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i niko kao ti", poručila je.

"Volim te tata", zaključila je svoj govor, prenosi Index.

Zatim je krenula pjesma I Did It My Way. Akijevu fotografiju na sprovodu nose njegovi unuci.

Brojni hrvatski muzičari došli su se posljednji put oprostiti od Akija. "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", piše ispred odra uz Akijevu fotografiju. Riječ je o stihovima iz pjesme Parnog Valjka, Moja je pjesma lagana.

Aki Rahimovski preminuo je u 67. godini, prenosi.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsjek klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.

Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena.

U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

  
 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!