DODAJTE OVO U KAFU I GLEDAJTE KAKO KILOGRAMI NESTAJU: Nutricionistkinja otkrila super trik, a napitak je još ukusniji!

Zanimljivosti
DODAJTE OVO U KAFU I GLEDAJTE KAKO KILOGRAMI NESTAJU: Nutricionistkinja otkrila super trik, a napitak je još ukusniji!
.

Uz jedan trik, omijeni napitak će postati vaše tajno oružje za skidanje kilograma!

Kafa je omiljeni napitak mnogih širom sveta, a posebno ona jutarnja, bez koje mnogi, kako tvrde, ne mogu da se razbude. Uprkos tome što se o ovom napitku manje-više sve već zna, ipak i dalje ima stvari koje mogu da vas iznenade.

Na primer, ono što mnogi i dalje ne znaju je da kafa ubrzava metabolizam. Dok vi uživate u jutarnjoj dozi kofeina, ovaj sastojak istovremeno ubrzava vaše unutrašnje sisteme, a to na kraju može da dovede i do nešto nižih brojki na vagi. Naravno, ako se držite crne kafe, bez slatkih dodataka.

Nutricinistkinja Lisa Ričards otkrila je takođe i jedan trik, tačnije tajni dodatak, uz koje kafa postaje moćno oružje u borbi protiv viška kilograma. Riječ je o cimetu.

"Cimet podstiče termogenezu u tijelu", kaže ona, pojašnjavajući da je to proces prilikom kojeg se stvara toplota u ljudskom tijelu. "Kao rezultat toga, sagorijeva se više kalorija".

Jednostavan, prirodan sastojak, cimet u kafi, organska je alternativa suplementima za termogenezu, sudeći prema rezultatima jedne studije objavljene u stručnom žurnalu "Metabolizam".

Osim toga, cimet je veoma zdrav, pa ćete od jedne kašičice dodate u kafu imati još više koristi od samog mršavljenja. U ranijim studijama dokazana je veza između cimeta i bolje kontrola nivoa šećera u krvi, a zbog toga što je bogat antioksidantima istražuje se njegov uticaj na demenciju i HIV.

Dobra stvar je i što ima lijep ukus, pa vam definitivno neće upropastiti napitak koji toliko volite.

(MONDO)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
 

Ne propustite