INCIDENT NA PARKINGU

Oglasio se MUP o snimku na kojem policajac Zoran Čegar tuče mladića u Sarajevu

Objavljeno:26.01.2022 - 21:14
A A A Times Arial

Foto: Printscreen/Klix.ba

Povodom objavljenog snimka na kojem zamjenik komandanta Specijalne jedinice FUP-a Zoran Čegar tuče radnika na parkingu u Sarajevu, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"U vezi sa snimkom koji je objavljen u javnosti, imajući u vidu da raspolažemo saznanjima da se predmetno postupanje lica u policijskoj uniformi dogodilo na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, po službenoj dužnosti, shodno uputama i nalogu nadležnog tužitelja Tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, te ćemo o rezultatima istih upoznati javnost", rečeno je iz Uprave policije.

Snimak nastao 10. januara ove godine prikazuje kako je policijsko vozilo blokiralo jedan privatni automobil na parkingu. Radnik je to očito pokušao objasniti Čegaru koji ga je prvo slušao, a zatim krenuo udarati u prisustvu svoje dvojice kolege.

Kako se može vidjeti, mladić uopće nije pružao otpor policajcu koji ga je tri puta udario u glavu, a zatim sjeo u vozilo i napustio parking.

Snimak pogledajte na OVOM linku.

(Klix.ba)