Fotografije koje su zaista fascinirale društvene mreže

Zanimljivosti
Fotografije koje su zaista fascinirale društvene mreže
Intenzivirati saradnju u slučajevima prirodnih nesreća i katastrofa u regiji

Na današnjem susretu, kako je zaključeno, potvrđeno je odbrambeno unaprjeđenje saradnje dvije zemlje te istaknuta potrebu da se ona intenzivira u budućnosti posebno u slučaju djelovanja za vrijeme prirodnih nesreća i katastrofa u regiji
 - Ministarstvo obrane BiH ugostilo je danas predstavnike Vojske Republike Srbije predvođene načelnikom Glavnog stožera Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem.

Tokom susreta iz Ministarstva odbrane BiH istaknute su akivnosti koje ministarstvo poduzima na putu ka euroatlantskim integracijama, učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnim misijama, rješavanju viškova naoružanja, te putu ka članstvu u Akcioni plan začlanstvo u NATO savez (MAP).

Na današnjem susretu, kako je zaključeno, potvrđeno je odbrambeno unaprjeđenje saradnje dvije zemlje te istaknuta potrebu da se ona intenzivira u budućnosti posebno u slučaju djelovanja za vrijeme prirodnih nesreća i katastrofa u regiji. 

Diković je potvrdio opredijeljenost MO Republike Srbije za unaprjeđenje suradnje, za šta postoji dobra volja i u GS Vojske Srbije, te se zahvalio na podršci koju MO i OS BiH pružaju srbijanskoj vojsci.

Prijemu je prisustvovao načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč sa saradnicima, pomoćnici ministra obrane, zapovjednik Operativnog zapovjedništva general bojnik Dragan Vuković, te vojni izaslanik BiH u Srbiji brigadir Robert Sušac.

U delegaciji Vojske Srbije bili su i brigadni general Željko Ninković, pukovnik Željko Tramošljika, vojni izaslanik Srbije u BiH pukovnik Predrag Mićić, stožerni narednik Njegoš Petrović, te srbijanski ambasador u BiH Stanimir Vukičević.

 

Ne propustite