NAJNOVIJI SNIMAK POTRAGE ZA NESTALIM MATEJEM: Evo koju lokaciju je policija danas temeljno pretraživala

Objavljeno:23.01.2022 - 20:53
A A A Times Arial

Danas je 24. dan potrage za nestalim Matejom Perišem, a policija i danju i noću pretražuje rijeku i obalu i Dunava i Save. Neumorna potraga za mladim Splićaninom koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kod Beton Hale i dalje ne daje rezultate, a uprkos snijegu i ledu, a policajcima dosta pomažu i termovizijske kamere koje prikazuju šta se nalazi ispod snega i iza zidova napuštenih objekata.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula, sinoć su po mraku i snegu, sa lampama pretraživali terene oko rijeka. Ista akcija nastavila se i danas.

MUP Srbije je proširio istragu o nestalom državljaninu Hrvatske na Smederevo, Požarevac i Pančevo. U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, vjeruje u rad i posvećenost srpske policije, a otkrio je i šta ga najviše zbunjuje u slučaju nestanka njegovog sina:

"Dvije rupe su vrlo bitne. To je prije svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne vjerujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštanje Mateja u prostor nalik terasi pored reke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mjestu izaći, a da kamere ne zabilježe, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: 'Da'. To su dvije meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak", rekao je otac Mateja Periša.

Pogledajte kako srpska policija pretražuje teren uz desnu obalu Save:

 

  
 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!