Nenad Periš kroz suze za Face TV: 1 podatak mi je mnogo bitan

Objavljeno:23.01.2022 - 12:57
A A A Times Arial

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, u opsežnom razgovoru do detalja je ispičao šta ga najviše muči u istrazi, izrazio nadu da će ponovo zagrliti sina, ali i kroz suze poručio da će izdržati kakva god sudbina da ga zadesi.

Svi se dive Nenadu kako uspjeva u tako teškim trenucima da ostane racionalan i čvrst.

- Pokušavam da budem racionalan, to mi uspjeva tokom dana, onda vas stignu emocije. Muka - ovim riječima je Nenad Periš počeo priču za sarajevsku televiziju "Face".

Upitan kako se bori sa toliko informacija, od kojih su mnoge netačne, on kaže:

- Vjerovatno sam nekako stvorio odbrambeni mehanizam. Razgovaram sa MUP Srbije, njima apsolutno verujem. Ima i mnogo iskrenih novinara, profesionalaca, i njima iskreno zahvaljujem na svemu. Razumiju kako je čovjeku koji traži svoje dijete. Kao i u svemu, ljudi nekd nisu promišljeni, pa bude i dezinformacija. To ničemu ne služi. Vjerujte, nikome ne zamjeram. Imam svoj problem i tome sam okrenut. Svako ima svoju čast".

- Dvije rupe su vrlo bitne. To je prije svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne vjerujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštenja Mateja u prostor nalik terasi pored rijeke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mjestu izaći, a da kamere ne zabilježe, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: 'Da'. To su dvije meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak".

Kaže da je imao sastanak s policijom prije desetak dana i da će imati ponovo sljedeće sedmice.

Izvor:Blic