MUP ZHK o incidentu u Ljubuškom: Provjeravamo navode o korištenju vatrenog oružja

Aktuelno
MUP ZHK o incidentu u Ljubuškom: Provjeravamo navode o korištenju vatrenog oružja
Nakon incidenta koji se dogodio danas u Ljubuškom, oglasila se policija Zapadnohercegovačkog kantona. 

Nakon incidenta koji se dogodio danas u Ljubuškom, oglasila se policija Zapadnohercegovačkog kantona. 

"Danas u 15:40 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u blizini nogometnog stadiona Babovac u Ljubuškom, u ulicama don Ivana Musića i  Ante Paradžika, došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obujmu, na način da je izbila tuča u kojoj sudjeluje veći broj osoba. Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja upućeni su svi raspoloživi policijski službenici.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se na stadionu odigravala nogometna utakmica između NK Ljubuški i FK Sarajevo, koja nije najavljena PU Ljubuški, a na mjestu događaja policijski službenici zatekli su veći broj nepoznatih osoba koje su sjedale u osobna vozila i udaljavale se u nepoznatom smjeru.

Policijski službenici zadržali su četiri muške osobe, iste su legitimirane – utvrđeno je da se radi o K. K. (1990), S. B. (1983), K. K. (1980), svi iz Sarajeva, i M. D. (1975) iz Gračanice. Navedene osobe dovedene su u službene prostorije PU Ljubuški gdje su alkotestirane, izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da se iste nalaze pod utjecajem alkohola.

Također je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih, na neutvrđen način, oštetila ulazna vrata i prozore na obiteljskoj kući koja se nalazi u blizini stadiona Babovac.

Policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja i pronalaska ostalih sudionika opisanog događaja te u cilju dokumentiranja počinjenih prekršaja.

Također, policijski službenici provjeravaju navode da je nepoznata osoba pucala u zrak iz vatrenog oružja", saopćeno je iz policije. 

Grupa navijača FK Sarajevo koja je bila u Ljubuškom tvrdi da su vidjeli osobe koje im uništavaju privatne automobile, kao i da je neko koristio vatreno oružje. 

Ne propustite